Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Τέρμα το bulling στους δανειολήπτες, από Τράπεζες και εισπρακτικές

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 22-01-2017

Φωτιά στις εισπρακτικές εταιρείες βάζει η υπαρ.52/2017 δικαστική απόφαση του  Ειρηνοδικείου Αθηνών ,που πέτυχε η Δικηγόρος Λίλα Κοζυράκη (Επιστημονικός Συνεργάτης του Συνηγόρου του Καταναλωτή), με βάση την οποία της επιδικάσθηκε γιά ηθική βλάβη αποζημίωση ποσού 5.869,40 ευρώ, γιά τις οχλήσεις που υπέστη και γιά την παράνομη χρήση των προσωπικών της δεδομένων!
Με αυτή την απόφαση, όλοι όσοι εξακολουθούν και υφίστανται το συνεχές bulling που έχει οδηγήσει ακόμη και σε αιφνίδιους θανάτους  και αυτοκτονίες συμπολιτών μας, θυμάτων τέτοιων πρακτικών, μπορούν να προσφύγουν γιά παρόμοια αποζημίωση!
Σημαντικό επίσης στην υπόθεση  αυτή  είναι ότι, η κ.Κοζυράκη έστειλε εξώδικο  στις 20-01-2017 στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ.Αντώνη Παπαδεράκη και τον καλεί όχι  μόνο να επιβάλλει στην εναγομένη ηττηθείσα Τράπεζα το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο, κινώντας άμεσα την εκκρεμούσα διαδικασία, αλλά τον καλεί να προβεί στην κατάργηση του κριθέντος νόμου 3758/09 ως αντισυνταγματικού και όχι στην τροποποίηση αυτού.
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει αφενός την υπ. αρ 52/2017 δικαστική απόφαση του  Ειρηνοδικείου Αθηνών, αφετέρου την Επιστημονικό Συνεργάτη του Συνηγόρου του Καταναλωτή, κ,Λίλα Κοζυράκη. για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε και την δικαίωση σαυτόν, ανοίγοντας τον δρόμο για   χιλιάδες δανειολήπτες που αδικούνται από τα "συνεταιράκια" τράπεζες -εισπρακτικές, να προβούν σε ανάλογες αγωγές διεκδικώντας την δικαίωση τους.
 Τέλος ως ΄Ενωση Καταναλωτών Κρήτης, δέχτης χιλιάδων παραπόνων -καταγγελιών, από δανειολήπτες μέλη μας, ενώνουμε την  φωνή μας , με την επιστημονική συνεργάτη του Συνηγορου του Καταναλωτή και απευθυνόμενη και εμείς προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Αγοράς λέγοντας "πάρτε πίσω τονΑντισυνταγματικό Νόμο των εισπρακτικών, νόμο  έκτωμα " που   μέχρι σήμερα μόνο υπέρ του καταναλωτή δεν λειτουργεί., αντίθετα μάλιστα είναι εκείνος που έστεισε επιχειρήσεις εκβιασμών, ψυχικής και οικονομικής κακοποίησης τους.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

  




Δεν υπάρχουν σχόλια: