Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τα οφέλη του Χορού για τα παιδιά


Αν και οι περισσότεροι γονείς όταν σκέφτονται τον χορό σαν μια δραστηριότητα για τα παιδιά τους, έχουν στο μυαλό τους την εικόνα μικρών χαριτωμένων κοριτσιών που χορεύουν μπαλέτο, η αλήθεια είναι ότι με τον χορό μπορούν να ασχοληθούν τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια. Εκτός από το μπαλέτο υπάρχουν πολλοί χοροί, όπως μοντέρνοι, λάτιν, ευρωπαϊκοί ακόμα και παραδοσιακοί. Όλα τα παιδιά από την ηλικία των 4-5 ετών μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα χορού.
Τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με τον χορό είναι πάρα πολλά. Ο χορός χαρίζει ευλυγισία και μαθαίνει το παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά, βελτιώνοντας την ισορροπία του. Ακόμα βοηθάει στην καλή φυσική κατάσταση και την απώλεια βάρους. Μέσα από τον χορό, τα παιδιά γυμνάζονται καθώς διασκεδάζουν και με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση. Επιπλέον, ο κλασσικός χορός αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης.

Εκτός όμως από την συμβολή του στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, ο χορός προσφέρει πολλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Η ένταξή τους σε μια χορευτική ομάδα ενισχύει την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, τους διδάσκει τον σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους και τους μαθαίνει την έννοια της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης σε ένα στόχο. Ακόμα αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται όχι μόνο με τις λέξεις αλλά και με το σώμα τους.
Αν, λοιπόν διαπιστώσετε ότι στο παιδί σας, είτε είναι κορίτσι είτε αγόρι, αρέσει ο χορός, τότε πρέπει να το ενθαρρύνετε. Βοηθήστε το να καλλιεργήσει το ταλέντο του και κυρίως να ανακαλύψει ποιο ή ποια είδη χορού προτιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: