Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012



ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επτά τρόποι για να γλιτώσετε τους φόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επτά τρόποι για να γλιτώσετε τους φόρουςΜπορεί κάθε νέα φορολογική διάταξη που ψηφιζόταν να περιόριζε ακόμη περισσότερο τις φορολογικές εκπτώσεις, ωστόσο, αν και αρκετά ψαλιδισμένες, μερικές κατηγορίες αυτών εξακολουθούν να ισχύουν και φέτος.
Σύμφωνα με το protothema,gr, οι επτά φορολογικές εκπτώσεις που ισχύουν για το 2012 είναι οι εξής:
Φορολογική έκπτωση για αναπηρία
Κατά 2.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο στους ανάπηρους, αλλά και στους φορολογούμενους που φιλοξενούν πρόσωπα με αναπηρία.
Φορολογική έκπτωση για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη
Από τα ποσά που δαπανήθηκαν για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, προβέπεται έκπτωση 10% στο φόροα. Ωστόσο, το πασό αυτό δεν μπορεί να υπερβεί τα 3.000 ευρώ.
Η φορολογική έκπτωση για ενοίκια και φροντιστήρια
Από το ενοίκιο της κύριας κατοικίας, από το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει και από τα φροντιστήρια, μπορεί κανείς να πετύχει μείωση του φόρου που θα κληθεί να πληρώσει, έως και 10%. Ωστόσο, το ποσό επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ. Επομένως, το πολύ, μπορεί κανείς να γλιτώσει έως και 100 ευρώ για το καθένα. Δηλαδή, 100 ευρώ για την κύρια κατοικία, 100 ευρώ για το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει στην επαρχία και 100 ευρώ για τα φροντιστήριά τους.
Η φορολογική έκπτωση για τους τόκους των στεγαστικών δανείων
Μείωση φόρου σε ποσοστό 10% στους τόκους που αντιστοιχούν στο τμήμα του δανείου έως 200.000 ευρώ και επιφάνεια έως 120 τ.μ. .
Η φορολογική έκπτωση για τη διατροφή
Οσοι γονείς ή σύζυγοι καταβάλουν διατροφή μπορούν να γλιτώσουν μπορούν να επωφεληθούν μείωσης που φτάνει έως το 10% του ποσού που καταβάλλουν, ωστόσό, το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα και 1.500 ευρώ.
Η φορολογική έκπτωση για τα ασφάλιστρα ζωής
Μείωση φόρου σε ποσοστό 10%. Το ποσό της δαπάνης ασφαλίστρων επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.200 ευρώ για τον άγαμο και τα 2.400 ευρώ για οικογένεια. Η μέγιστη έκπτωση μπορεί να φτάσει στα 120 ευρώ και στα 240 ευρώ αντίστοιχα.
Η φορολογική έκπτωση για τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία
Μείωση από τον φόρο σε ποσοστό 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: