Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ "βόμβα" ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
       
        Με την υπ αριθμ 3/2012   σημαντική απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων , δικαίωσε δανειολήπτη, μέλος της Ένωσης Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης , οποίος είχε χρέος σε ένα καταναλωτικό δάνειο και δύο πιστωτικές κάρτες ,σε μία Τράπεζα, συνολικού ύψους 14.705,51 Ευρώ. Με την απόφασή  αυτή το Ειρηνοδικείο Βάμου ,ρύθμισε τα χρέη  του δανειολήπτη για τέσσερα χρόνια να πληρώνει 100 Ευρώ/μήνα  δηλ. θα πληρώσει στην μοναδική πιστώτρια του Τράπεζα, το ποσό των 4.800 Ευρώ,του δόθηκε  τετραετής περίοδος χάριτος για να σώσει την μοναδική του κατοικία καλούμενος μετά το  πέρας αυτής, να πληρώσει το ποσό  των 100 Ευρώ, για οκτώ μήνες, δηλ. καλείται να καταβάλλει στην πιστώτρια Τράπεζα μόνο  787,27  Ευρώ επί του Συνολικού ποσού  του χρέους,  δηλ. υπήρξε "κούρεμα" του   ποσού  του χρέους του  κατά 9.118,24 Ευρώ,  αλλά και δεν έγινε ρευστοποίηση της μοναδικής του κατοικίας  καθώς και τεσσάρων αγροτεμαχίων  με ελιές, συνολικής εκτάσεως 2.217,49 τ.μ και ενός Ι.Χ αυτοκινήτου μάρκας HIUNDAY CLANTRA που είχε στην κατοχή του.
Συγκεκριμένα:
        Ο δανειολήπτης  που είναι 56 ετών, άνεργος, διαζευμένος και πατέρας με ένα ανήλικο τέκνο ,προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,για στήριξη και συνδρομή ένταξης στο Ν.3869/2010,  στο τέλος του 2010 και στις αρχές του 2011  κατατέθηκε με την συνδρομή της ΄Ενωσης, η αίτηση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με σεβαστή και ουσίας πρόταση, παρά την οικονομική αδυναμία του , πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή, από την δανείστρια Τράπεζα.
        Ακολούθως η Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης  εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού την οποία  ο καταναλωτής κατέθεσε  μαζί με σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του και των άλλων δικαιολογητικών στο Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου .Στην διαδικασία  του δικαστηρίου ήταν παρούσα και η ΄Ενωση ,δια του Αντιπροέδρου της  Παπαλά Γεωργίου, παρέχοντας  στήριξη και ηθική συνδρομή στον δανειολήπτη, ο οποίος παραστάθηκε στο δικαστήριο αυτοπροσώπως.
        Το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων, αφού δίκασε την υπόθεση, δικαίωσε με την τόσο σημαντική απόφαση, πανηγυρικά  τον δανειολήπτη, ο οποίος ένοιωσε την απαλλαγή του "βραχνά" του χρέους, να φεύγει από πάνω του. Η χαρά της δικαίωσης, έφθασε ως αστραπή και στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία καλεί για μια ακόμα φορά, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, να εμπιστευτούν τον Νόμο 3869/2010, καθώς και τα Ειρηνοδικεία της Χώρας, που στέκονται ως θεματοφύλακας του Νόμου, αλλά και κοντά στην φτώχεια, που μαστίζει ανελέητα κάθε Ελληνικό νοικοκυριό.
       
          Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης

                                                   

                      Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: