Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη νίκη της δημοτικής αρχής και των πολιτών του Κορυδαλλού Νέα δικαστική απόφαση κατά του τέλους ακινήτων

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
                           
16 Φεβρουαρίου  2012Να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος η ΔΕΗ μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάζοντας προ-σφυγή του Δήμου Κορυδαλλού και 1.165 κατοίκων που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Με μια θαρραλέα απόφαση του το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρεύμα οι πολίτες, που είναι είτε άποροι, είτε άνεργοι, είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Με την απόφαση του το δικαστήριο απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ρεύ-ματος  κατά των συγκεκριμένων ατόμων μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο μαζί με πολλούς εκπροσώπους πολιτών  δήλωσε: «Είναι μια αισιόδοξη απόφαση που αναδεικνύει την ανε-ξαρτησία της δικαιοσύνης και την κοινωνική ευαισθησία των δικαστών μας. Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώ-νουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει, με τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδή-ματος και το φαινόμενο της φτώχιας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων. Πήρα-με την πρωτοβουλία γιατί έχουμε καθήκον να σταθούμε αρωγοί σε όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση της δημοτικής αρχής και κυρίως των πολιτών».

Επίσης στο δικαστήριο παρέστησαν εθελοντικά ως δικηγόροι του Δήμου και των κατοίκων οι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Κυλάκου, επικεφαλής της «Ανοιχτής Δημοτικής Κίνηση Πάμε Αλλιώς» και Ιωάννα Καλομπράτσου μαζί με το νομικό σύμβουλο του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: