Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ποια έργα της Κρήτης τέθηκαν σε προτεραιότητα από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Ως έργο προτεραιότητας ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζεται η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο τέλος του 2015, σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου τις προσπάθειες για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τον προγραμματισμό που υπάρχει.

Στους σχετικούς πίνακες φιγουράρει επίσης το σχέδιο για την κατασκευή κτιρίου «Τεχνητής Νοημοσύνης» στο Τεχνολογικό Ινστιτούτου Κρήτης, η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Κρήτης, καθώς και το έργο της οδικής ασφάλειας που έχει προκηρύξει η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και ο βιολογικός Ελούντας – Πλάκας από τη ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου. με 2,5 εκ. ευρώ,

Τα σημαντικά αυτά έργα που προγραμματίζονται για την Κρήτη και που έχουν ενταχθεί στην χρηματοδοτική ομπρέλα του ΕΣΠΑ, αποτελούν όπως φαίνεται προτεραιότητα και για το Υπουργείο, ενώ η υλοποίησή τους προσδοκάται να ωφελήσει αναπτυξιακά το νησί.

Προϋπολογισμός και χρονοδιάγραμμα των έργων

Σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες το έργο ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 72 εκ. ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει 441 θέσεις εργασίας και να αποπερατωθεί μέχρι τέλους του 2015.

Αντίστοιχα η ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Αγ. Βαρβάρα – Αγ. Δέκα στο Καστέλι του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου- Μεσσαρά , αναμένεται να υλοποιηθεί στο τέλος του 2015, ενώ ο προϋπολογισμός του θα αγγίξει τα 52εκ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 464 εργαζόμενους.

Η κατασκευή κτιρίου «Τεχνητής Νοημοσύνης» στο ΙΤΕ, εντάσσεται σε έργα καινοτομίας, θα έχει υλοποιηθεί μέχρι φέτος τον Ιούνιο και κατά την υλοποίησή του θα «ανοίξουν» 34 νέες θέσεις εργασίας, ενώ το έργο έχει προϋπολογισμό 3εκ. ευρώ.

Τέλος το έργο οδικής ασφάλειας που έχει προκηρύξει η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και ο βιολογικός Ελούντας – Πλάκας, αναμένεται να υλοποιηθούν εντός του έτους και ο προϋπολογισμός τους θα αγγίξει τα 37,5 εκ. ευρώ.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα 181 έργα που τίθεται σε προτεραιότητα σε όλη τη χώρα

Πηγή:News flash

Δεν υπάρχουν σχόλια: