Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Είστε βέβαιοι ότι το παιχνίδι που αγοράζετε στο παιδί σας είναι ασφαλές;

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 - 01:11

Η Κομισιόν εγκαινίασε σήμερα εκστρατεία ενημέρωσης των ενηλίκων γύρω από την ορθή και ασφαλή επιλογή των παιδικών παιχνιδιών.

Με τη συνδρομή ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και πολλών καταστημάτων, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πληροί ένα παιχνίδι για να αποτελεί ασφαλές δώρο για το παιδί τους.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, από τον Ιούλιο του 2011, τα παιχνίδια που πωλούνται στην ΕΕ ικανοποιούν τους αυστηρότερους κανόνες στον κόσμο.

Η Επιτροπή επισημαίνει έξι πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές, όταν αγοράζουν παιχνίδια:

1) Μην αγοράζετε ποτέ παιχνίδια που δεν έχουν τη σήμανση CE. Με τη σήμανση CE ο κατασκευαστής δηλώνει ότι το παιχνίδι συμμορφώνεται με όλους τους εφαρμοστέους κανόνες ασφάλειας της ΕΕ, οι οποίοι είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο.

2) Μην αγοράζετε παιχνίδια με μικρά αποσπώμενα μέρη για παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Τα παιχνίδια αυτά φέρουν ειδικό σύμβολο. Η πνιγμονή είναι ένας ιδιαίτερος κίνδυνος για παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών, διότι τείνουν να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους!

3) Να διαβάζετε όλες τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες χρήσης για την ασφαλή χρήση του παιχνιδιού.

4) Να προσέχετε τα παιδιά ενόσω παίζουν. Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια λειτουργούν όπως ακριβώς θα έπρεπε και ότι είναι κατάλληλα για την ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού.

5) Να αγοράζετε παιχνίδια πάντα από αξιόπιστα καταστήματα και αξιόπιστα διαδικτυακά σημεία πώλησης. Τα μεταχειρισμένα παιχνίδια που σας προσφέρουν οι φίλοι σας, ενδέχεται, επειδή είναι παλαιότερα, να μην ικανοποιούν τα τρέχοντα πρότυπα ασφάλειας.

6) Να αναφέρετε πάντα κάθε πρόβλημα ασφάλειας που παρουσιάζει κάποιο παιχνίδιστον κατασκευαστή ή στο κατάστημα λιανικής πώλησης από όπου το αγοράσατε.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς κλάδους στην Ευρώπη, αφού κατέχει το 25% της παγκόσμιας αγοράς παιχνιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: