Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η χήρα του κρητικού επιχειρηματία καταγγέλει 8 για τοκογλυφία!

Πριν απαγχονιστεί ο Ι.Κακούτης είχε κάνει κι άλλη απόπειρα αυτοκτονίας, που δεν γνώριζε η χήρα. Το έμαθε από το βασικό μηνυόμενο όταν τον βρήκε νεκρό, που του είπε ‘την άλλη φορά να βάλει πιο χονδρό σχοινί για να μην σπάσει’!
Η χήρα του κρητικού επιχειρηματία καταγγέλει 8 για τοκογλυφία!

Ενημερώθηκε: 29.03.2011 // 08:21


‘Τοκογλύφοι έφαγαν τον άντρα μου’! Δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του κρητικού επιχειρηματία πώλησης ιατρικών ειδών, Γιάννη Κακούτη, η χήρα του 55χρονου αυτόχειρα προβαίνει σε αποκαλύψεις και αναζητά την αλήθεια για την τραγική κατάληξη της υπόθεσης. Η ίδια κατέθεσε πολυσέλιδη μήνυση στην Εισαγγελία Ηρακλείου με την οποία καταγγέλλει ότι ο αδικοχαμένος σύζυγος της είχε πέσει θύμα στυγνής εκμετάλλευσης από οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας που τον οδήγησε να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Η μήνυση στρέφεται κατά οχτώ Ηρακλειωτών (γιατρών, επιχειρηματιών και τραπεζικών), οι οποίοι φέρονται-όπως υποστηρίζεται-την τελευταία τριετία να διακινούσαν επιταγές εκατομμυρίων ευρώ αν και δεν είχαν καμία εμπορική συναλλαγή με τον αυτόχειρα.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ‘Πατρίδα’ και η Ευ.Καρεκλάκη τα ποσά που αναφέρονται στη μήνυση με βάση τις επιταγές που είχαν εκδοθεί από τον αυτόχειρα και τους μηνυόμενους αντίστοιχα είναι …αστρονομικά και προκαλούν πληθώρα ερωτηματικών τα οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διερευνηθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.
Σύμφωνα με τη μήνυση πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση φέρεται να αποτελεί γιατρός, τον οποίο η χήρα στοχοποιεί ως «εγκέφαλο». Πρόκειται για τον άνθρωπο στον οποίο ο Κακούτης είχε εκμυστηρευτεί την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει και είναι εκείνος με τον οποίο ο αυτόχειρας ξεκίνησε να έχει οικονομικές συναλλαγές από τα μέσα του 2007. Μεταξύ τους φέρεται να γίνεται διακίνηση μεγάλου αριθμού επιταγών που αντιστοιχούν σε τεράστια χρηματικά ποσά.
Κρίσιμο είναι,όπως καταγγέλλει η χήρα είναι η μεγάλη διαφορά που προκύπτει στα ποσά των επιταγών που εισέπραττε και εξέδιδε αντίστοιχα ο Κακούτης. Ενώ ο αυτόχειρας είχε δανειστεί από τους καταγγελλόμενους ποσό 1.732.406 ευρώ στο πλαίσιο «φιλικής εξυπηρέτησης»-όπως υποστηρίζουν- φέρεται να κλήθηκε να τους επιστρέψει ποσό 3.006.256 ευρώ, δηλαδή 1.273.850 ευρώ περισσότερα. Οι επίμαχες οικονομικές συναλλαγές μεταξύ του αυτόχειρα και των μηνυόμενων προκύπτουν με βάση τις επιταγές που βρέθηκαν είτε σε αλληλόχρεους λογαριασμούς του Κακούτη, είτε στο γραφείο του, είτε ακόμα και στα ρούχα του. Οι επιταγές αυτές ωστόσο φέρονται να αποτελούν μέρος του συνολικού αριθμού που είχαν διακινηθεί μεταξύ των δύο πλευρών τα τελευταία χρόνια.
Η Πόπη Κακούτη, σύζυγος του αυτόχειρα, ζητά με βάση τα στοιχεία που έχει πλέον προσκομίσει στη Δικαιοσύνη, να ανοίξει ο δρόμος της εισαγγελικής έρευνας και να ριχτεί άπλετος φως στην υπόθεση. Ζητά να δοθεί άμεσα εντολή για το «άνοιγμα» των τραπεζικών λογαριασμών, να γίνει «ξεσκόνισμα» όλων των επιταγών που είχαν εκδοθεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές, να επιληφθεί με ταχύτατες διαδικασίες η Υπηρεσία Ειδικού Ελέγχου (πρώην ΣΔΟΕ) αλλά και η Επιθεώρηση της Ένωσης Τραπεζών καθώς, όπως καταγγέλλεται, προκύπτουν σοβαρές ευθύνες σε βάρος τραπεζικών υπαλλήλων. Καταγγέλλεται ότι τα περισσότερα καρνέ των εμπλεκόμενων προσώπων εκδόθηκαν από συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα.
Όπως τονίζει, η ενεργοποίηση των προαναφερόμενων υπηρεσιών είναι μονόδρομος προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δοθεί τεκμηριωμένη απάντηση σε κρίσιμα ερωτήματα όπως «πού πήγαν τα λεφτά;», εάν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ των επιταγών που εκδόθηκαν και εισπράχθηκαν αλλά και υπό ποιες διαδικασίες και συνθήκες δεκάδες μπλοκ λευκών επιταγών άλλαζαν χέρια με μεγάλη ευκολία. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Η χήρα μάλιστα έδωσε σχετική κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένα μήνα μετά το τραγικό συμβάν.
Στη μήνυση που αριθμεί 140 σελίδες περιγράφεται καρέ-καρέ το σκηνικό της αυτοκτονίας του 55χρονου ενώ γίνεται λεπτομερής αναφορά των όσων αποκαλύφθηκαν στη χήρα το πρώτο βράδυ της τραγωδίας αλλά και τα όσα επακολούθησαν με κάποιους από τους μηνυόμενους να την απειλούν με κατασχέσεις πριν καν συμπληρωθούν 40 ημέρες από το θάνατο του συζύγου της. Λίγες ημέρες μετά την υποβολή της μήνυσης στην Εισαγγελία Ηρακλείου, η χήρα του Γιάννη Κακούτη, μητέρα ενός ανήλικου αγοριού λέει ότι ειναι αποφασισμένη να φθάσει μέχρι τέλους.
«Μετά από δύο χρόνια είμαι πλέον σε θέση να αποδείξω ότι ο Γιάννης είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας, το οποίο τον οδήγησε στην απόγνωση και την αυτοκτονία και εξ αιτίας του οποίου κινδυνεύουμε να μείνουμε κυριολεκτικά στο δρόμο το παιδί μου και εγώ. Στο κύκλωμα αυτό ανήκουν δυστυχώς και φίλοι και γνωστοί του συζύγου μου, «επιφανείς» πολίτες του Ηρακλείου, τους οποίους έβαζα στο σπίτι μου, μη γνωρίζοντας ότι αυτοί τελικά θα αποτελούσαν τους ηθικούς αυτουργούς της αυτοκτονίας του συζύγου μου και της μετέπειτα καταστροφής της ζωής μας.
Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονται-καταγγέλλει-και τραπεζικά στελέχη και υπάλληλοι τραπεζών, με την ανοχή, αν όχι με την σύμπραξη και την καθοδήγηση των οποίων, το τοκογλυφικό αυτό κύκλωμα δρούσε επί χρόνια ανενόχλητο.
Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τα όσα συνέβαιναν και ότι άρχισε να μαθαίνει πράγματα το βράδυ της αυτοκτονίας όταν φίλοι και γνωστοί που είχαν πάει στο σπίτι για να την συλλυπηθούν, της αποκάλυψαν ότι ο Γ. Κακούτης είχε ζητήσει μετρητά και επιταγές ως δάνειο απ’ όλους επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της υπερβολικής καθυστέρησης των πληρωμών από τα Νοσοκομεία και τις Κλινικές με τις οποίες συνεργαζόταν.
ΠΗΓΗ ΠΑΤΡΙΣ- Ευ.Καρεκλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: