Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Οδική Ασφάλεια - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ Κ. KURT BODEWIG, 17 ΙΑΝ. 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ Κ. KURT BODEWIG, 17 ΙΑΝ. 2011, Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας και τέως Υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe - for the Traffic Safety) το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει την τιμή να φιλοξενεί τον κ. Kurt Bodewig.
Ο κ. Bodewig είναι Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας της Γερμανίας (Deutsche Verkehrswacht) και έχει διατελέσει Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στη Γερμανία. Πρόκειται για μια διακεκριμένη προσωπικότητα με καθοριστική συμβολή σε θέματα που αφορούν την πολιτική και την ανάπτυξη στη Γερμανία και την Ευρώπη.
Σκοπός της επίσκεψης του είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια και στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE, το οποίο μόλις ξεκίνησε.
Το έργο θα προσεγγίσει και ενημερώσει πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα υλοποιηθεί σε 9 κράτη-μέλη, με ευθύνη συντονισμού, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συμμετοχή του κ. Bodewig στην Επιτροπή Διοίκησης του προγράμματος (Management Committee).
Οι δράσεις του, που θα συμπεριλαμβάνουν εκπαίδευση, ενημερωτικές εκστρατείες, διαδραστικά προγράμματα, εκδηλώσεις και εθελοντισμό, θα σχεδιαστούν και υλοποιηθούν με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων τόσο στη χώρα μας – 1η αιτία θανάτου – όσο και στις χώρες της Ε.Ε.
Φιλοδοξούμε ότι το εν λόγω έργο θα αποτελέσει σημαντικό συντελεστή για την κοινωνική ευημερία αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας, δεδομένου ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα πάνω από 2.000 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους ενώ 17.000 ακόμη τραυματίζονται στους δρόμους.
Εξάλλου συντριπτικός ήταν και ο απολογισμός και της φετινής εορταστικής περιόδου όπου 63 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους, έναντι 49 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ 84 είναι οι βαριά τραυματίες.
Η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που υλοποιεί το Ινστιτούτο μας προκειμένου να συμβάλλουμε στην αλλαγή των παραπάνω αριθμών, οι οποίοι μεταφράζονται σε ανθρώπινες ζωές.
Φωτογραφικό Υλικό
Photo 1 : Από αριστερά : Ταξίαρχος Α. Κορδολαίμης, Δ/ντής Δ/νσης Τροχαίας, ΚurtBodewig, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας της Γερμανίας, Β. Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Στρατηγός Αδ. Σταματάκης, Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας και Τάξης του Αρχηγείου.
Photo 2 : Στιγμιότυπο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου.
Photo 3 : Kurt Bodewig (Γερμανία).
Photo 4 : Τα παιδιά μαθαίνουν τα σήματα του ΚΟΚ (Γερμανία).
Πηγή : http://www.ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=2704

Δεν υπάρχουν σχόλια: