Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Αποστείλετε το άρθρο με emailΕκτυπώστε αυτό το άρθροShare
 it... 0
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ:
ΤΟΠΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ:

“Να αποκατασταθούν οι συμβασιούχοι της Πυροσβεστικής”

02-11-2010
Την 'επαγγελματική αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών', των οποίων η σύμβαση έληξε χθες, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.).
Στην επιστολή που υπογράφεται από την πρόεδρο της Ένωσης, Ιωάννα Μελάκη, επισημαίνεται ότι '4.500 εργάτες της πυρόσβεσης στέλνονται στην ουρά των ταμείων ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.'. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. τονίζει ότι 'μέλημα της Πολιτείας είναι η οριστική επαγγελματική αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών και όχι η εφεύρεση τεχνασμάτων, που δείχνει παραπλάνηση και αναξιοπιστία σε ανθρώπους που όχι απλώς εργάζονται σε επιβαρυμένες περιβαλλοντολογικές συνθήκες, αλλά δίνουν ψυχή και σώμα για την προστασία των περιουσιών μας, εμάς των ίδιων αλλά και του περιβάλλοντος'.
Η Ένωση υποστηρίζει ότι 'η πρόσληψη άλλων πολιτών, στην παρούσα δυσχερή οικονομική φάση της χώρας, θεωρείται ανεπίτρεπτη κοινωνική αδικία και εμπαιγμός για τους επί χρόνια υπηρετούντες συμβασιούχους, που συνεχώς διαχρονικά η Πολιτεία τους κρατούσε σε «ομηρεία» υποσχόμενη αποκατάσταση'.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ., υπενθυμίζοντας την ευαισθησία της στα θέματα των πυροσβεστών (καθότι διαθέτει Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας) και με γνώμονα τις ελλείψεις προσωπικού στο σώμα, ζητά από την Πολιτεία 'επιτέλους να κάνει το χρέος της'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: