Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

1 Νοε 2010

Σκαστή παρανομία για χάρη της Καρφούρ

Για την ιστορία αποχαρακτηρισμού από Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ) μιας γεωργικής έκτασης 6,5 στρεμμάτων στο Αίγιο είχαμε ξαναγράψει στις 18 Σεπτέμβρη (φύλλο 612 της «Κ»). Ανάμεσα στ’ άλλα είχαμε αποκαλύψει, ότι σ’ αυτή την ιστορία είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο ο νυν Γενικός Διευθυντής Γεωργικής Ερευνας και Εφαρμογών του υπουργείου Γεωργίας Α. Κατζηλάκης. Το διάστημα που μεσολάβησε συνεχίσαμε την έρευνά μας και έχουμε να αποκαλύψουμε νέα στοιχεία που καίνε τόσο την εταιρία Καρφούρ Μαρινόπουλος όσο και τον Δρα Ανδρέα Κατζηλάκη.
Στις 3 Ιούνη του 2003, η Καρφούρ- Μαρινόπουλος υπογράφει στην Αθήνα συμφωνητικό με τους ιδιοκτήτες τριών ακινήτων συνολικής έκτασης 6550,3 τ.μ, για να χτίσει σούπερ-μάρκετ συνολικής έκτασης 1920 τ.μ. Η εταιρία γνωρίζει ότι τα τρία αυτά ακίνητα είναι μέρος μιας μεγαλύτερης έκτασης που με απόφαση του ΣτΕ/1998 έχει χαρακτηριστεί ως ΓΓΥΠ και ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που υπογράφτηκε στις 7/8/2002, εξαιρέθηκε από το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Περιοχής. Παρολαυτά, επιμένει να νοικιάσει αυτά τα ακίνητα, υπογράφει το συμφωνητικό και βάζει όρο στους ιδιοκτήτες να άρουν τον χαρακτηρισμό ως ΓΓΥΠ μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Σε περίπτωση, δε, που θα πετύχαιναν τον αποχαρακτηρισμό, θα καταβαλλόταν τον πρώτο χρόνο μηνιαίο μίσθωμα 15.408 ευρώ. Το συμβόλαιο θα ίσχυε αρχικά για 12 χρόνια και στη συνέχεια θα παρατεινόταν μονομερώς για άλλα 8 χρόνια.
Η Καρφούρ-Μαρινόπουλος επέμενε να μισθώσει αυτά τα ακίνητα, γιατί είχε εξασφαλίσει παρασκηνιακά ότι...... ο Α. Κατζηλάκης θα της αποχαρακτήριζε την έκταση από ΓΓΥΠ και θα την ενέτασσε στο σχέδιο πόλης, παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελάδας. Πράγμα που έγινε με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 133772/5087ΠΕ και ημερομηνία 19 Γενάρη του 2004. Σύμφωνα με δύο έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του Α. Κατζηλάκη, δύο φορές η Καρφούρ- Μαρινόπουλος υπέβαλε αίτηση σ’ αυτόν με θέμα «χωροθέτηση καταστήματος SUPER MARKET στο Αίγιο». Στο πρώτο έγγραφο ο Α. Κατζηλάκης αναφέρει ότι η πρώτη αίτηση της Καρφούρ- Μαρινόπουλος δεν φέρει ημερομηνία. Περίεργο δεν είναι που παραλήφθηκε η αναγραφή της ημερομηνίας;
Οπως αντιλαμβάνεστε, αν μέσα σε διάστημα τριών περίπου μηνών (31 Οκτώβρη-19 Γενάρη) ο Α. Κατζηλάκης και η εταιρία είχαν δύο επίσημες επαφές, οι ανεπίσημες ήταν περισσότερες, προκειμένου να μεθοδευτεί ο τρόπος αποχαρακτηρισμού της ΓΓΥΠ και η ένταξή της στο σχέδιο πόλης.
Με αίτησή μας αναζητήσαμε αντίγραφα της απόφασης αποχαρακτηρισμού (αριθ. Πρωτ. 133772/5087 ΠΕ), του Ενημερωτικού Σημειώματος υπογεγραμμένου απ’ όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που συνοδεύει τα σχέδια αποφάσεων, και της σελίδας του πρωτοκόλλου που να φαίνεται η ημερομηνία εξόδου του εγγράφου. Ο Α. Κατζηλάκης, με ανυπόστατα επιχειρήματα, αρνήθηκε να μας δώσει τα έγγραφα αυτά. Ομως, από άλλη πηγή βρήκαμε επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το εν λόγω έγγραφο του Α. Κατζηλάκη δεν υπάρχει στην υπηρεσία, ενώ οι αριθμοί πρωτοκόλλου ανήκουν σε άλλα εισερχόμενα έγγραφα της Διεύθυνσης Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος!
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το έγγραφο ο Α. Κατζηλάκης το υπέγραψε παράνομα και κρυφά απ’ όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το έδωσε χέρι με χέρι στην Καρφούρ- Μαρινόπουλος ή το ταχυδρόμησε!
Η πολιτική ηγεσία είναι ενημερωμένη γι’ αυτή την καραμπινάτη παρανομία του Α. Κατζηλάκη που άπτεται άμεσα του πειθαρχικού και ποινικού δικαίου. Μέχρι πότε θα τον καλύπτει; Δεν φοβάται που οι συγκαλύψεις, μετά τον Φλαούνα, δευτέρωσαν;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: