Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ποιοι οργανισμοί καταργούνται το Μάιο

«Λευκό καπνό» έβγαλε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου με θέμα τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών.
"Η" Online 21/4 08:59


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κατάλογος των πρώτων τριάντα παρεμβάσεων θα γίνει σχέδιο νόμου και θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου

«Λευκό καπνό» έβγαλε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου με θέμα τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κατάλογος των πρώτων τριάντα παρεμβάσεων θα γίνει σχέδιο νόμου και θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου. Στο πρώτο πακέτο περιλαμβάνεται η κατάργηση...

Της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης. Απασχολεί μόλις 11 άτομα, αλλά κοστίζει ακόμη 80.000 ευρώ τον χρόνο μόνο για μισθώματα.

Της Εταιρείας Διανομής Αερίου. Εργάζονται 55 άτομα και το κόστος ενοικίων και διοικητικού συμβουλίου ξεπερνά τις 120.000 ευρώ τον χρόνο.

Του Ολυμπιακού Χωριού, με 150 εργαζόμενους και 250.000 κόστος διοικητικού συμβουλίου!

Της «περίφημης» ΑΓΡΟΓΗ (Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης), όπου οι 269 από τους συνολικά 350 υπαλλήλους της προσελήφθησαν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Το κόστος για το Δ.Σ. ανέρχεται στα 200.000 ευρώ.

Των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού. Η μισθοδοσία του τον Ιούνιο του 2009 ήταν 200.000 ευρώ τον μήνα και τον Σεπτέμβριο έφθασε στις 700.000 ευρώ τον μήνα.

Του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που χρειάζεται 40.000 ευρώ για ενοίκια τον μήνα.

Και του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Τυπογραφείου.

Θα προχωρήσουν ακόμη οι συγχωνεύσεις:

Του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Τα διοικητικά συμβούλια στοιχίζουν 161.000 ευρώ και 140.000 ευρώ αντίστοιχα ενώ οι εργαζόμενοι αγγίζουν τους 1.700.

Του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με την Ελληνική Οργάνωση Γάλακτος

Και του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον ΕΛΓΑ. Από τις ενοποιήσεις των αγροτικών φορέων αναμένεται εξοικονόμηση πόρων άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Θ. Πάγκαλος, ο Χ. Παμπούκης, ο Γ. Ραγκούσης, ο Φ. Σαχινίδης και ο Σ. Λύτρας. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσοι έχουν σχέση μόνιμης ή αορίστου χρόνου απασχόλησης θα μεταταγούν ενώ όσοι είναι συμβασιούχοι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
LINK ΧΟΡΗΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: