Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Κοινωνικός Τουρισμός 2010 και χειμερινές εκδρομές

23 Ιανουαρίου 2010, 14:09

Κοινωνικός Τουρισμός 2010 και χειμερινές εκδρομές

«Κόβονται» και οι παροχές του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, αν και ο Οργανισμός χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων.

Οι περικοπές ήδη άρχισαν από τα δελτία κοινωνικού τουρισμού, που σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αποτελούν ίσως την μοναδική ευκαιρία για τις οικογένειες της εργατικής τάξης να κάνουν διακοπές.

Πέρυσι είχαν δοθεί -συνολικά σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε όλη τη χώρα- 750.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού.

Το νέο πρόγραμμα άργησε πολύ. Η απογραφή δικαιούχων θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι φέτος θα μοιραστούν πανελλαδικά 650.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού, δηλαδή 100.000 λιγότερα από πέρυσι. Αλλά, τελικά, στο site του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αναφέρεται πως θα δοθούν 550.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού -δηλαδή 200.000 λιγότερα δελτία.

Πηγή: Εβδόμη

Αρχίζει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πανελλαδικά η κατ΄αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2010.

Στην περίπτωση της Πτολεμαϊδας, η απογραφή θα αρχίσει μετά τις 2 Μαρτίου 2010 και για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση πανελλαδικά 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού.

Εάν κατά την απογραφή των δικαιούχων προκύψει υπέρβαση του ορίου των 550.000 δελτίων, η χορήγηση αυτών θα γίνει με βάση , κατά περίπτωση, το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος είναι μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2011.

* Δείτε αναλυτικά τα κέντρα απογραφής και άλλες πληροφορίες

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους δεν έλαβαν δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2009 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2009 ή εισιτήρια κρουαζιέρας 2009.

Οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 ανεξάρτητα αν το 2009 έλαβαν αυτή τη παροχή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

Τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται μόνο δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009.

Πρόγραμμα τριήμερων χειμερινών αποδράσεων σε επιλεγμένους προορισμούς θα υλοποιήσει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, το χρονικό διάστημα από 5 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2010, για δικαιούχους παροχών του νομού Αττικής.

Συνολικά το πρόγραμμα θα καλύψει 960 άτομα και η δαπάνη του προϋπολογίζεται στα 84.655 ευρώ και απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους και τα προστατευόμενα μέλη τους.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν δικαιούχοι που φέτος κάνουν χρήση μεικτού προγράμματος παροχών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα δικαιολογητικά, που, κατά περίπτωση, απαιτούνται, είναι: θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας, αστυνομική ταυτότητα, απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης - με 100 ημερομίσθια το έτος 2009, ΑΦΜ, αρχική απόφαση συνταξιοδότησης.

Με αναχώρηση Παρασκευή και επιστροφή Κυριακή, οι εκδρομές κατευθύνονται στις περιοχές:

-Καρπενήσι - Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου - Μεγάλο Χωριό - Προύσσος

-Αράχωβα - Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Αγοριανή - Δελφοί - Ιτέα

-Βόλος - Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου - Πήλιο

-Καλάβρυτα - Μέγα Σπήλαιο - Αγία Λαύρα - Κλειτορία - Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού

Για την παραλαβή των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8.00-14.00 και μέχρις ότου εξαντληθούν τα εισιτήρια στα γραφεία διανομής του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: