Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Καταγγελίες για ρουσφέτια με μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στη Βουλή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ καταγγελιών για ρουσφετολογικές μονιμοποιήσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ανάδειξη του νέου προέδρου της Βουλής.

Το θέμα έφερε με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή, η οποία κατήγγειλε ότι με διακομματική συναίνεση- πλην του ΚΚΕ- τις πρώτες τρεις ημέρες του Σεπτεμβρίου (οι εκλογές προκηρύχθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου) έγινε «για μία ακόμη φορά μια σκανδαλώδης και ρουσφετολογική τακτοποίηση συγγενικών και άλλων προσώπων σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων της Βουλής».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της Ν.Δ. η μονιμοποίηση- χωρίς καμία διαδικασία- πραγματοποιήθηκε για πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος των πρώην αντιπροέδρων της Βουλής κ.κ. Γ. Σούρλα, Έλσας Παπαδημητρίου και Αναστάσιου Νεράντζη από τη Ν.Δ., Φίλιππου Πετσάλνικου από το ΠΑΣΟΚ και Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, στην ίδια επιστολή της η Φωτεινή Πιπιλή υποστηρίζει ότι σε ανάλογες μονιμοποιήσεις προχώρησαν τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με πρότασή του στον τότε πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη- Ψαρούδα.

«Ανήθικη τακτική»
Η βουλευτής της Ν.Δ. κάνει λόγο για «απαράδεκτη και ανήθικη τακτική της ΄΄συντεχνίας΄΄ των 300» και ζητεί τον επανέλεγχο της νομιμότητας της απόφασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη σχετική ρύθμιση ευεργετήθηκαν ο ειδικός γραμματέας της Βουλής κ. Δ. Παπαγιάννης ο οποίος μετατάχθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρώην γενικός γραμματέας κ. Ν. Στεφάνου, ο κ. Β. Μπαγιώκος, διευθυντής του γραφείου του απερχόμενου προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, καθώς και ο σύμβουλός του κ. Π. Φιτσίλης.

Ο κ. Δ. Σιούφας, όταν ρωτήθηκε εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, απάντησε ότι «ως πρόεδρος της Βουλής μέχρι σήμερα άσκησα τα καθήκοντά μου κατά τρόπο θεσμικά υπεύθυνο». Από την πλευρά του, ο κ. Φ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για τις φήμες. Έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει ό,τι έγινε στο πλαίσιο των νόμων και του Κανονισμού της Βουλής.

Google Ads

Δεν υπάρχουν σχόλια: