Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

"Ίδια η θρεπτική αξία" βιολογικών και συμβατικών προϊόντων

Τα βιολογικά προϊόντα δεν έχουν καμία ιδιαίτερη ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με έρευνα της Βρετανικής Υπηρεσίας Τροφίμων (Food Standards Agency, FDA). H έκθεση των επιστημόνων δεν έφτασε στο σημείο να συμβουλεύει τους καταναλωτές ότι η κατανάλωση τους συνιστά σπατάλη, αλλά το μήνυμα είναι σαφές: η κατανάλωση βιολογικών τροφών δεν προκαλεί καμία σημαντική διαφορά στη σωματική υγεία. Αυτό που έχει σημασία είναι η ισορροπημένη διατροφή, συμπεραίνει η έκθεση της FDA.

Οι Times σημειώνουν ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για τις επιπτώσεις των βιολογικών προϊόντων. Η ομάδα των επιστημόνων στην Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου προσδιόρισε ορισμένες διαφορές μεταξύ των βιολογικών και συμβατικών προϊόντων, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να κάνουν τη διαφορά.


Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Dr Alan Dangour, δήλωσε: "Υπάρχει περισσότερος φώσφορος στα βιολογικά. Ο φώσφορος είναι σημαντικό στοιχείο για την διατροφή, αλλά βρίσκεται σε όλες τις τροφές. Η οξύτητα είναι επίσης μεγαλύτερη στα βιολογικά, αλλά αυτό αφορά την γεύση και δεν έχει καμία επίπτωση στην υγεία".

"Η έρευνα μας δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποστηρίζει την άποψη ότι τα βιολογικά προϊόντα έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία από τα συμβατικά", κατέληξε ο Dr Dangour.
Αναδημοσίευση.ΑΝΤΡΟΝΙΑΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: