Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Διανομή Βιβλίων από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας

Χορηγείται δελτίο μέχρι 16 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η Υφυπουργός κ. Σοφία Καλαντζάκου ενέκριναν πρόγραμμα πανελλαδικής εμβέλειας αναφορικά με τη χορήγηση δελτίων αγοράς βιβλίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε δικαιούχους που κάνουν χρήση μικτού προγράμματος παροχών .

Συνολικά θα διατεθούν 260.000 δελτία αγοράς βιβλίων, έναντι 250.000 πέρυσι, δαπάνης 4.160.000 ευρώ . Η αξία κάθε δελτίου ανέρχεται σε 16 ευρώ , συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων και Φ.Π.Α. Η ισχύς του προγράμματος θα είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των βιβλιοπωλείων του νομού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οφείλουν να παρουσιαστούν στο γραφείο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στα Χανιά, μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου προσκομίζοντας μια νομίμως υπογεγραμμένη αίτηση, μια βεβαίωση της ΔΟΥ Χανίων, περί ασκήσεως επαγγέλματος, ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι η επιχείρηση λειτουργεί, ή κάποια απόδειξη ταμειακής μηχανής της επιχείρησης.

Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε φωτοαντίγραφα πρέπει αν είναι αρμοδίως επικυρωμένα. Για την υπογραφή της σύμβασης θα προσκομίζεται η ταυτότητα αυτού που νομιμοποιείται να υπογράψει , καθώς και η σφραγίδα της επιχείρησης .

Επισημαίνεται ότι όσα βιβλιοπωλεία είχαν συμβληθεί την περσινή χρονιά με τον Ο.Ε.Ε. και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκ νέου στο πρόγραμμα, θα υποβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου αίτηση παράτασης της υπογραφθείσας σύμβασης, αποδοχή των όρων που καθόρισε ο Ο.Ε.Ε. για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος χορήγησης δελτίων αγοράς βιβλίων και το ποσοστό έκπτωσης πέραν του υποχρεωτικού 10% που επιθυμούν να χορηγήσουν στους δικαιούχους - κατόχους δελτίων αγοράς βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: