Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Ερωτηση:Ευρυθμη λειτουργια στον δημοσιο Τομεα

Επειδή ακόμα ψάχνω υλικό για την υπόθεση σχετικα με την μετακινηση μου σε αλλο Τομεα απο αυτόν που εργαζόμουν για αρκετά χρόνια βρήκα το παρακάτω ερωτημα.

Αθήνα 25/10/07

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

Θέμα: Εύρυθμη λειτουργία στον Δημόσιο Τομέα

Ο στενός και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας κατά κοινή ομολογία κομμάτων, πολιτικών και πολιτών έχει δημόσιους υπαλλήλους τετραπλάσιους ή και πενταπλάσιους από εκείνους που θα χρειαζόταν μία οποιαδήποτε άλλη χώρα με το μέγεθος και τον πληθυσμό μας. Συχνά όλοι συναντούμε φαινόμενα στις συναλλαγές μας με το δημόσιο όπου αλλού υπάρχει πλεονάζον προσωπικό τόσο που δεν έχει να καθίσει σε καρέκλες ενώ αλλού υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις που προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις των πολιτών με την δημόσια διοίκηση.
Μια απλή και προφανής λύση θα ήταν να υπάρξει καταγραφή προσωπικού και αναγκών ανά υπηρεσία και υπουργείο και να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων. Να δημιουργηθεί ένα 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βάσει του οποίου μπορούν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών αλλά να οριοθετηθεί και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που επιτέλους χρειάζεται η χώρα.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Προτίθεται να συντάξει 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο εύρυθμης λειτουργίας του Δημόσιου τομέα με ανώτατο όριο δημοσίων υπαλλήλων;
2)Προτίθεται να προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων από υπηρεσίες από όπου περισσεύουν σε υπηρεσίες που χρειάζονται επειγόντως προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής
Μιχάλης Β. Μπεκίρης



-Ακολουθει μια αναρτηση με την απαντηση που πηρε ο κ.Μπεκίρης από τον υφυπουργό κ.Ζώη Χρήστο

Δεν υπάρχουν σχόλια: