Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ευνοϊκές αποφάσεις σε περιπτώσεις χρεών στην Ιεράπετρα, η αχαριστία και ο νόμος Κατσέλη που τελειώνει

Μετά από άλλη μια ευνοϊκή απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας με αγρότη ο οποίος κατάφερε να κουρέψει σε ποσοστό 90% τα χρέη του και να σώσει την περιουσία του, η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το μέλλον του νόμου Κατσέλη και τις περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.
Για την συγκεκριμένη απόφαση του αγρότη από την Ιεράπετρα η ίδια ανέφερε πως πρόκειται για μια πραγματικά πολύ ευνοϊκή απόφαση για την οποία ο ίδιος θα έπρεπε να πανηγυρίζει αφού ο συγκεκριμένος είχε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την κρίση του δικαστή κάτι που όμως δεν έγινε.
Υπάρχουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι που έχουν ευνοηθεί δείχνουν μια αχαριστία αλλά και προκλητικές συμπεριφορές κάποιες φορές, τόνισε η κα Μελάκη αναφέροντας παράδειγμα αγρότη ο οποίος πέτυχε ένα μεγάλο κούρεμα στα χρέη του και στη συνέχεια και αφού είχε αγοράσει οικόπεδο στο οποίο έχτισε σπίτι με πισίνα και θερμοκήπιο, ξαναγύρισε στην Ένωση για να σβήσει και το υπόλοιπο παλιό χρέος του που ήταν 30.000 ευρώ.
Παράλληλα υπάρχει και κόσμος όπως είπε που αμελεί να στηρίξει αυτούς που τον βοήθησαν χωρίς κέρδος μην πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή τους που είναι 25 ευρώ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατηθούν ανοιχτά κάποια γραφέια την ΕΠΚ στην Κρήτη. Στην Ιεράπετρα όπως είπε η κα Μελάκη με δυσκολία μένει ανοιχτό το γραφείο για το οποίο δεν υπάρχει και καμία στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση παρά το έργο που έχει προσφέρει σε πάρα πολύ κόσμο της περιοχής και δουλεύει με εθελοντές οι οποίοι δεν πληρώνονται.
Η ίδια κάλεσε τον κόσμο που θέλει να ωφεληθεί από το νόμο Κατσέλη να βιαστεί μέχρι το τέλος του έτους, αφού τότε λήγει ο νόμος Κατσέλη χωρίς να είναι γνωστό αν θα πάρει μια νέα παράταση. Βέβαια, πλέον, όπως είπε, ο νόμος αλλάζει διαρκώς σε βάρος των πολιτών, παρόλα αυτά είναι πάρα πολλοί αυτοί που ευνοήθηκαν από το 2010 που ξεκίνησε να εφαρμόζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: