Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Πώς ασφαλίζονται οι υλικές ζημιές σε ακίνητο από «Καταρρακτώδη Βροχή και Πλημμύρα»;


Nextdeal newsroom

Γράφει:

   
Πώς ασφαλίζονται οι υλικές ζημιές σε ακίνητο από «Καταρρακτώδη Βροχή και Πλημμύρα»;
Έπειτα από την καταρρακτώδη βροχή και την πλημμύρα που έπνιξε κυριολεκτικά ορισμένες περιοχές των Χανίων, το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.
Η Καταιγίδα είναι μια σφοδρή ατμοσφαιρική αναταραχή που συνοδεύεται από ραγδαία βροχή ή/και χαλάζι, αστραπές, κεραυνούς και αποδεικνύεται από το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Εξαιτίας της έντασης του φαινομένου και άλλων παραγόντων, αρκετές φορές προκαλούνται Πλημμύρες σε διάφορες περιοχές που με την σειρά τους προξενούν σοβαρές υλικές ζημιές σε οικίες, δρόμους, επιχειρήσεις, σταθμευμένα οχήματα, δημόσια κτήρια κτλ.
Οι καλύψεις «Καταιγίδα και Πλημμύρα» περιλαμβάνονται μέσα στην παροχή Φυσικά Φαινόμενα και δίδονται από τα συμβόλαια περιουσίας όλων των εταιρειών. Αποζημιώνουν τις υλικές ζημιές που θα υποστεί το ασφαλισμένο κτήριο ή/και περιεχόμενο από ραγδαία βροχόπτωση, κατακλυσμό, παρέκκλιση νερού από τα κανάλια απορροής του, υπερχείλιση φυσικών και τεχνητών υδατορευμάτων, υπερχείλιση δημόσιου δικτύου παροχής νερού ή οποιαδήποτε άλλης συσσώρευσης υδάτων κ.α ανάλογα την εταιρεία.
Συνήθως από τις παροχές εξαιρούνται αντικείμενα που βρίσκονται σε υπαίθριο χώρο ή κάτω από τέντες ή στέγαστρα κτλ, ζημιές από ύδατα που διεισδύουν από ανοικτά παράθυρα ή πόρτες ή οροφές ή και ακατάλληλα προστατευόμενα ανοίγματα, ζημιές από φθορές λόγω παλαιότητας υλικών, κατασκευαστικές ελλείψεις κ.α, ζημιές κατά την διάρκεια οικοδομικών εργασιών κ.α, κενές οικοδομές, υγρασία και μούχλα, αντικείμενα που δεν είναι τοποθετημένα πάνω από 10-12-15 εκ. από το δάπεδο, υπόγεια (εκτός ειδικής συμφωνίας), αλλοίωση ή αποσάθρωση κτηριακών προσόψεων κ.α. ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.
Οι παροχές αποζημιώνουν τις υλικές ζημιές του ακινήτου έως του ανώτατου ασφαλισμένου κεφαλαίου κτηρίου ή/και περιεχομένου, είτε με μια ελάχιστη συμμετοχή του ασφαλισμένου επί του ύψους της ζημιάς π.χ. 5,10% κ.α και με ένα ελάχιστο ποσό συμμετοχής 300,400,600 κ.α είτε άνευ συμμετοχής του ασφαλισμένου ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Το κόστος των παροχών συνήθως συμπεριλαμβάνεται μέσα στο συνολικό κόστος ασφάλισης περιουσίας το οποίο εκτός της παροχής των φυσικών φαινομένων περιλαμβάνει επιπλέον και πυρκαγιά, κεραυνό, έκρηξη, πτώση αεροσκάφους, πρόσκρουση οχήματος κ.α . Ενδεικτικά το κόστος ασφάλισης ενός διαμερίσματος 1ου ορόφου, έτους 2010, αξίας κτηρίου 120 χιλ. ευρώ και αξίας περιεχομένου 30 χιλ. ευρώ στα Χανιά δύναται να ξεκινά ακόμη και από 130 ευρώ το έτος, ενώ το κόστος ασφάλισης μιας επιχείρησης Καφέ-Σνακ-Αναψυκτηρίου στην ίδια περιοχή, με αξία κτηρίου 50 χιλ. ευρώ και αξία περιεχομένου 30 χιλ. ευρώ δύναται να ξεκινά ακόμη και από 220 ευρώ το έτος ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.
Δείτε εδώ τους όρους «Καταιγίδα/ Πλημμύρα» μέσα από τους γενικούς όρους συμβολαίων περιουσίας των εταιρειών ERGO, Εθνική, Μινέττα και Generali, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:
ERGO:
ERGO
ΕΘΝΙΚΗ:
ΕΘΝΙΚΗ
MINETTA:
MINETTA
GENERALI:
GENERALI

Δεν υπάρχουν σχόλια: