Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Χρήσιμες συμβουλές ,για γονείς ,γα την προστασία των παιδιών τους , από εκπλήξεις , στα καλοκαιρινά μπάνια"

Με αφορμή τις καλοκαιρινές διακοπές, με τα μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα , να έχουν την τιμητική τους, , για την προστασία των παιδιών ,από τυχόν παγίδες, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε σχετική ανακοίνωση, δίνει  τις  χρήσιμες συμβουλές της ,  στους γονείς, ώστε .η χαρά της κολύμβησης να μην μετατραπεί σε τραγωδία.
Στην ανακοίνωση η ΄Ενωση αναφέρει:
    "Το νερό (θάλασσα ή πισίνα), κρύβει εκπλήξεις !!!Οι γονείς που πηγαίνουν στην παραλία με τα παιδιά τους ,θα πρέπει να είναι  άκρως προσεκτικοί προσπαθώντας , να τα εκπαιδεύσουν αργά, μεθοδικά, χωρίς άγχος, ώστε η διασκέδασή τους  με το νερό, να μην κρύβει παγίδες !
Οι  συμβουλές της είναι:
1.Μάθετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν το σωσσίβιο την  μάσκα και τα  γυαλιά και να βουτάνε το κεφάλι τους, στα ρηχά, μέσα στο νερό.
2.Δείξτε στα παιδιά σας πώς να αναπνέουν ή πώς να κρατάνε την αναπνοή τους αρχικά στην επιφάνεια και όχι απευθείας μέσα στο νερό.
3. Αφήστε τα παιδιά σας, που είναι σε μικρή ηλικία, στα ρηχά και προσέχετε τα διακριτικά.
4. Απαγορεύστε στα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουν μακροβούτια σε νερά που δεν γνωρίζουν. Χωρίς προεργασία οι καταδύσεις είναι επικίνδυνες. Μπορεί να ζαλιστούν, να πιουν νερό, να χτυπήσουν κάπου το κεφάλι τους ή τη σπονδυλική τους στήλη και τον αυχένα.
5.  Στεγνώστε καλά τα αυτάκια των παιδιών σας. Προστατέψετε τα αυτάκια των παιδιών σας από τον αέρα. Αν φυσάει, ο αέρας ενδέχεται να προκαλέσει ψύξη και να φέρει πόνο στο αυτί. Αποφύγετε τη χρήση μπατονέτας. Εάν ωστόσο, για λόγους καθαριότητας, επιμένετε, προτιμήστε τις πολύ χοντρές μπατονέτες που προορίζονται για τα μωρά.
6. Επιβάλλετε , να τους προσφέρουμε συχνά νερό, χυμούς ή φρούτο ,για ενυδάτωση του οργανισμού.
7.Κολυμπάτε , δίπλα στα παιδιά σας, νοιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση
8. Δεν αφήνουμε τα παιδιά , μόνα τους , 
9. Προστατέψετε τα παιδιά σας , από τον ήλιο, με καπέλο ή   ομπρέλα θαλάσσης, γυαλιά για τον ήλιο, αλλά και με αντιηλιακά σκευάσματα.
10.Εάν συμβεί ατύχημα στη θάλασσα, πρέπει επειγόντως να τα δει κάποιος ειδικός ή να μεταφερθούν, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, στο νοσοκομείο.


                 Η Πρόεδρος  της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                           Ιωάννα   Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: