Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γιατί πρέπει να αποβάλλουμε τον φόβο.

Της Ιωάννας Μελάκη.

  Η Θετική διάθεση, προέρχεται από μέσα μας, από την αισιοδοξία ,τα θετικά συναισθήματα και από την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε. Και ουσίας έτσι είναι
  Η ελευθερία της σκέψης. δημιουργεί και άλλες ελευθερίες . Η παγίδα είναι ο φόβος , ο οποίος διδάσκεται , παράγεται ,πολλαπλασιάζεται, κυριαρχεί.
Ελευθερία και φόβος ,ποτέ δεν συμπορεύονται, ποτέ δεν συνυπάρχουν.Η θα είσαι ελεύθερος ή φοβισμένος.
Το να συνειδητοποιήσει κάποια οντότητα το θέλω της, χρειάζεται δύναμη, όχι για την αναγνώριση, αλλά για την στήριξη της επιλογής.
Και η ελευθερία αλλά και ο φόβος διδάσκονται. Ο άνθρωπος όταν γεννιέται ,γεννιέται ελεύθερος, αλλά ώσπου να προσαρμοστεί στην ύπαρξη του, μιμείται ,διδάσκεται.Τυχερός είναι ο άνθρωπος, που θα διδαχθεί να ζει ελεύθερος .Που οι φύτρα του δεν τον γέννησε σκλάβο.
 Αναρωτιέμαι αλήθεια γιατί οι κατούντες ,οι ισχυροί , αρέσκονται να σπείρουν τον φόβο, την τιμωρία, και γιατί κάποιος πρέπει να νοιώσει τον πόνο, σωματικό ή ψυχικό για να εξασφαλίσει την ύπαρξη του στην ζωή, στην οικογένειια , στην κοινωνία.Γιατί η ανθρώπινη διανόηση δεν το είδε αντίστροφα, χαράζοντας την σωστή πορεία του ανθρώπου με την επιβράβευση και όχι με τον φόβο και την τιμωρία, 
  Πονάω γιατί σε ολες τις ανθρώπινες ενέργειες κρύβεται ο φόβος και ο άνθρωπος,  χάνει την ελευθερία  του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: