Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

" Δημόσιο κάλεσμα , για την επαναλειτουργία του Τμήματος, Εμπορίου και Διαφήμισης του ΤΕΙ στην πόλη, της Ιεράπετρας"


 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 23-2-2017

 Δημόσιο κάλεσμα ,με ανοιχτή επιστολή της, σε ΤΕΙ Κρήτης και Υπουργείο Παιδείας,  έστειλε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλώντας τους  να φροντίσουν για την    επαναλειτουργία  του Τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης ,στη πόλη της Ιεράπετρας Κρήτης.
Ακόμα στην ανακοίωση της, η  ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει την σύσωμη παραίτηση των μελών του Δημοτικού  Συμβουλίου  αναφερόμενη στα εξής:
"Η σύσωμη η παραίτηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της  Ιεράπετρας, χαιρετίζεται από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως θεσμοθετιμένη  φωνή της κοινωνίας, που στηρίζει και υποστηρίζει τα δίκαια δικαιώματα  των πολιτών της ,για ένα καινούργιο και ελπιδοφόρο αύριο".
Στην επιστολή της, ουσίας  η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  μεταξύ των άλλων αναφέρει:
 "Η εξαίρεση του Τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας ,από τα τμήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι εξαιρετικά αρνητική, ιδιαίτερα σε μία περίοδο συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης , σε μια εποχή  που το ζητούμενο είναι να μπει ένα λιθαράκι ανάπτυξης    και όχι " ταφόπλακα" στην περιοχή της Ιεράπετρας. . Σύσσωμη  η κοινωνία της Ιεράπετρας , χωρίς κοματικό  έβλημα , ζητά από το ΤΕΙ Κρήτης , να εισηγηθεί , να επανενταχθεί στα μηχανογραφικά του Υπουργείου Παιδείας, το εν λόγω Τμήμα,  καθώς το κόστος της  λειτουργίας του είναι χαμηλότερο, από  την οικονομική "καταστροφή"  που θα επιφέρει στην οικονομία της Ιεράπετρας.
 
 Η ΄Ενωση  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  ενώνει  την Φωνή της ,με την Φωνή της Κοινωνίας της Ιεράπετρας  και της Δημοτικής Αρχής και Ζητάμε:
Από το ΤΕΙ Κρήτης,
Να επανεξετάσει τις δυνατότητές του, για να επαναλειτουργήσει  το  εν λόγω Τμήμα ,στην Ιεράπετρα
Από το Υπουργείο Παιδείας,
 Να συνυπολογίσει τα θετικά οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά  αποτελέσματα, που έχει για την Ιεράπετρα η λειτουργία του Τμήματος , συγκρίνοντας τα με τα παρελθόντα έτη λειτουργίας , του εν λόγω κλάδου.
  Τέλος, επειδή το αίτημα είναι δίκαιο όχι μόνο για την Ιεράπετρα και τους κατοίκους της, αλλά για ολόκληρο το Λασίθι, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συμπάσκει με την τοπική κοινωνία και συμμετέχει στους δίκαιους αγώνες της, διεκδικώντας το αυτονόητο.

 Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: