Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Τα κόκκινα δάνεια , να μη πουληθούν στα funds, αλλά να δοθεί προτεραιότητα αγοράς ,από τα Ελληνικά νοικοκυριά"

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  6-04-2016


 Επιστολή , με  τις προτάσεις της, έστειλε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας και κοινοποίησε  αυτή ,στους Υπουργούς κ. Τσακαλώτο και κ.Σταθάκη  ζητώντας ,πριν πουληθούν τα "κόκκινα δάνεια"  των  πολιτών ,στα ντόπια και ξένα funds, να  υπάρξει άμεσα νομοθετικό πλαίσιο ,καλώντας  τους ίδιους τους δανειολήπτες ,να αγοράσουν αυτά, στην τιμή " προσφοράς" ως πρώτη προτίμηση, ικανοποιώντας  και το κοινωνικό αίσθημα, ενισχύοντας  την ρευστότητα των  Τραπεζών, αλλά και την Οικονομία της Χώρας.
Στο  κείμενο της , η ΄Ενωση αναφέρει:
"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Τεράστιο,  κοινωοικονομικό πρόβλημα, έχει δημιουργηθεί ,με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όλων των κατηγοριών (κόκκινα δάνεια) ,ιδιαίτερα εκείνα που  έχουν συνδεθεί με την πρώτη κατοικία.
Το τρίτο Μνημόνιο επιβάλει ως «λύση» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την πώλησή τους, από τις Ελληνικές τράπεζες, σε τρίτους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα κερδοσκοπικά funds  και την όρεξη ,στα  " κοράκια" να βγάλουν  τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών, στο σφυρί.
 Με βάση τα παραπάνω 
Προτείνουμε
α)Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κόκκινα δάνεια), όλων των πολιτών  να δοθούν, από τις  Ελληνικές τράπεζες, ως εγγυήσεις, στην Ε.Κ.Τ, αντί να τα πουλήσουν στα funds, να τα εντάξουν σε «καλάθι» ABS που πληροί τους κανόνες αποδοχής της ΕΚΤ για τα ABS.
β)Να  δοθούν (πρώτη προτίμηση) στους ίδιους τους   δανειολήπτες, με τιμές που θα πουληθούν, στα funds και έτσι να μπορέσουν  τα  υπερχρεωμένα  νοικοκυριά, να σώσουν τα σπίτια τους .
με Ιδιαίτερη  εκτίμηση "
                                         Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                              Ιωάννα  Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: