Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

"Λαίλαπα" η φτώχεια στα Ελληνικά νοικοκυριά"


 Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Η αλήθεια είναι ότι η φτώχεια πλέον δεν παλεύεται από τον ΄Ελληνα καταναλωτή..Η βαθιά πολυετής ύφεση που προκάλεσε η Οικονομική κρίση δεν είναι η μόνη αιτία που  τον απομάκρυνε από την αγορά τον καταναλωτή, αλλά και η ακρίβεια των βασικών καταναλωτικών αγαθών που οι τιμές τους συνεχώς παίρνουν την ανηφόρα, μάλιστα ,τον τελευταίο χρόνο καταγράφονται ανατιμήσεις που φτάνουν και το 18,6%.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος από την ΕΛΣΤΑΤ, μόνο τον τελευταίο χρόνο [Δεκέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2015], υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις τιμών για στοιχειώδη τρόφιμα όπως οι πατάτες (18,6%), το ελαιόλαδο (14,1%), ο καφές (9%), τα νωπά λαχανικά (5,5%), τα αβγά (3,7%) αλλά και το ψωμί και το γάλα (2,9% και 1,8% αντίστοιχα).
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάλι με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το τρίτο τρίμηνο του 2015 το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
  Η Κυβέρνηση έχοντας πολλά καυτά θέματα στην ατζέντα της να αντιμετωπίσει ,βρίσκει παράλληλες  υπεκφυγές, χωρίς να τολμά με απλά μέσα , να αντιμετωπίσει την καθημερινά αυξανόμενη φτώχεια του λαού  που την επέλεξε, του λαού που την τίμησε , του λαού που την έφερε στην εξουσία, ελέγχοντας όλα τα στάδια διακίνησης . Δεν είναι λύση επιβίωσης των καταναλωτών η δημιουργία πτωχοκομείων,(κάρτα κοινωνικής σίτισης) ούτε το τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας αυτών , να  σκύβουν σε κάδους σκουπιδιών. Η  λύση  είναι μία και επιβεβλημένη, το χτύπημα των κερδοσκόπων και καιροσκόπων των καρτέλ, που  ανενόχλητα δρουν , ανεβάζοντας τις τιμές χωρίς φόβο και πάθος , με την πολιτεία απούσα.
  Οι άνθρωποι της Κυβέρνησης, ζουν σε άλλη Ήπειρο;Δεν νοιώθουν ότι ο ΄Ελληνας καταναλωτής αδυνατεί να κατέβει στην αγορά;Τι κάνει γιαυτόν; Να του ζητά και το τελευταίο ευρώ, με φόρους ΕΝΦΙΑ, και αφού του το πάρει και αυτό να του ζητά  και το σπίτι του;Ποιο άραγε είναι το επόμενο βήμα; Η οριστική ταφόπλακα;
 Η αλήθεια είναι ότι όλοι εμείς , οι πτωχοποιημένοι ΄Ελληνες καταναλωτές, που μένουμε Ελλάδα, που αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε την Ιδέα Πατρίδα, χάσαμε και την τελευταία ελπίδα, που είναι η Ελπίδα της επιβίωσης , αφού δεν έχουμε χρήματα για την αγορά, αφού οι τιμές των αγαθών είναι απλησίαστες, αφού η Φορείς της πολιτείας, στέκονται παρατηρητές της όλο και  αυξανόμενης φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: