Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Νικηφόρα η υπ.αριθ.47/2015 απόφαση ,για εποχικό υπάλληλο"


ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  12/01 /2016


Τελεσίδικη , η υπαρ.47/2015 απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Σητείας, για  εποχικό υπάλληλο ,  κάτοικο Δήμου Σητείας,
όπου βάσει αυτής, σώζονται όλα τα περιουσιακά  του στοιχεία, (μοναδική κατοικία, οικόπεδο, αρκετα  αγροτεμάχια με ελιές και αμπέλι , Ι.Χ και βάρκα)
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου  ο εν λόγω δανειολήπτης  είναι  μέλος της ,από το  έτος 2012 ,όπου  απευθύνθηκε σαυτή, ζητώντας  την συνδρομή της ,για την ένταξη του στον ν. Κατσέλη ,προσπάθεια που απέτυχε εξωδικαστικά,  πρόκειται για έγγαμο δανειολήπτη μα σύζυγο άνεργη και πατέρας δύο ανηλίκων τέκνων , ο οποίος βρέθηκε  σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, συνολικό ποσό χρέους 71.292,80  ευρώ , σε μία πιστώτρια Τράπεζα , αλλά σε δύο δανειακές συμβάσεις , λόγω μείωσης των εισοδημάτων του.
Εισοδήματα  που   διαθέτει :  Συνολικά, 960 ευρώ , από τον  μηνιαίο μισθό του.Ακόμα διαθέτει ετήσιο γεωργικό εισόδημα, συνολικού ύψους 720 ευρώ και επί πλέον λαμβάνει ετησίως 3.100 ευρώ ,από αγροτική επιδότηση.Η σύζυγος τυγχάνει άνεργη, χωρίς επίδομα ανεργίας.
 Περιουσιακά στοιχεία που ο οφειλέτης  διαθέτει  : α)Μία οικοδομή  123,61 τ.μ β) Οικόπεδο 300,85 τ.μ γ) περίπου 20 στρέμματα  αγροτεμάχια  με ελιές και αμπέλι  δ)Ι.Χ. ε)βάρκα
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο της Σητείας  , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε η πληρεξούσια  δικηγόρος του αιτούντος ,τα οποία  έγιναν δεκτά, από το Δικαστήριο της Ιεράπετρας, παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις της  πιστώτριας   Τράπεζας, περί αοριστίας, περί δόλιας περιέλευσης του αιτούντος σε αδυναμία πληρωμών,, τον ισχυρισμό ότι η αίτηση ασκείται καταχρηστικά κ.λ.π Επί αυτών ,εξέδωσε  την υπαρ.47/15 απόφαση , όπου ορίζεται:  
  α)Δέχεται   την αίτηση 
β)Ρυθμίζει τα χρέη  του αιτούντος  ,  με  τον ορισμό μηνιαίων καταβολών 80 ευρώ, προς την πιστώτρια του, επί μια πενταετία
 γ)Χορηγεί "περίοδο χάριτος " πενταετία 
ε)Επιβάλλει , στον αιτούντα , μετά την πάροδο της πενταετίας, για την διάσωση της κατοικίας του,  την καταβολή μηνιαίας δόσης , 231,72 ευρώ , για 18 χρόνια, σε  216  ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
ζ)Απαλλάσσει τον οφειλέτη  του υπολοίπου του ποσού του χρέους  των 16.441,28 ευρώ. αφού τηρηθούν τα οριζόμενα .
 Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ,τονίζουμε  ότι, ο Νόμος Κατσέλη παραμένει σε ισχύ και μετά  1-1-2016, αλλά με ποιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 Και ακόμα διαβεβαιούμε τους δανειολήπτες ότι , η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , και το νέος έτος, θα  είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών , για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη αλλά και του ν.Δένδια για τους επαγγελματίες. Επομένως καλούμε τους δανειολήπτες ,είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: