Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης :" Με 100 ευρώ/μήνα ,δανειολήπτρια ,εργαζόμενη σε αγροτικές εργασίες, έσωσε το σπίτι της "


ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  4/1 /2016



   Θετική είναι , η υπαρ.627 /215 απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, για υπερχρεωμένο νοικοκυριό, με τρία ενήλικα τέκνα, όπου βάσει αυτής,  ορίζονται  μηνιαίες  καταβολές των 100 ευρώ , για πέντε χρόνια, ρυθμίζοντας το χρέος του νοικοκυριού, σώζοντας και το σπίτι τους , οικόπεδο και αγροτεμάχιο με ελιές.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου  η σύζυγος  είναι  δανειολήπτρια και  μέλος  της , από το  έτος 2012 ,απευθύνθηκε σαυτή, ζητώντας  την συνδρομή της ,για την ένταξη της στις ευνοϊκές διατάξεις του  ν. Κατσέλη, προσπάθεια που απέτυχε εξωδικαστικά,  πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια , με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της,  λόγω μείωσης των εισοδημάτων της και συγκυρίας, με συνολικό ποσό χρέους, 18.222,95 ευρώ , σε μία  πιστώτρια Τράπεζα..
Εισοδήματα  που  η οικογένεια διαθέτει :  Συνολικά, 550 ευρώ , μηνιαίο  οικογενειακό εισόδημα  .
Ο σύζυγος τυγχάνει  χωρίς εργασία και χωρίς εισόδημα.Το μηνιαίο κόστος της οικογένειας , ανέρχεται στα 450 ευρώ,  με 100 ευρώ διαθέσιμο, για την δανειακή δόση, στην Τράπεζα.
 Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει  η οικογένεια : α)κατοικία 131,17 τ.μ, κυριότητα της  και οικόπεδο 227,18τ.μ  β)Αγροτεμάχιο  1000 τ.μ με ελιές.
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο  Χανίων , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσια  δικηγόρος της αιτούσας, τα οποία  έγιναν δεκτά, από το Δικαστήριο των Χανίων, παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις της πιστώτριας   Τράπεζας .Επί αυτών ,εξέδωσε  την υπαρ.627/15 απόφαση , όπου ορίζεται:  
  α)Δέχεται   την αίτηση 
β)Ρυθμίζει τα χρέη   της δανειολήπτριας ,  με  τον ορισμό   μηνιαίων καταβολών, ποσού 100 ευρώ, ατόκως ,για πέντε χρόνια.
γ)Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία, 
 δ)Χορηγεί "περίοδο χάριτος " πενταετία 
ε)Επιβάλλει , στην σύζυγο,για την διάσωση της κατοικίας,  την καταβολή μηνιαίας δόσης , 94,44 ευρώ , για 10 χρόνια, σε  60  ισόποσες μηνιαίες . 
Σημαντικό!!! Παρέχει τη δυνατότητα  στην αιτούσα, στην περίπτωση που η πιστώτρια τράπεζα, αρνηθεί την καταβολή των οριζομένων δόσεων ,δια της παρούσας  απόφασης , να καταθέσει αυτή το αντίστοιχο ποσό, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί ευκαιρία  της λήξεως, κάποιων διατάξεων του  ν. Κατσέλη (31-12-2015,) καλεί τους δανειολήπτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν ρυθμίσει τα δάνεια τους, τονίζουμε  ότι, ο Νόμος Κατσέλη παραμένει σε ισχύ και μετά  1-1-2016, αλλά με ποιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 Και ακόμα διαβεβαιούμε τους δανειολήπτες ότι , η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , και το νέος έτος, θα  είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών , για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη. Επομένως καλούμε τους δανειολήπτες είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: