Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης " Μόνιμος του Ναυτικού, έσωσε την περιουσία του ,με καταβολή δόσης 200 ευρώ"

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  19/11 /2015
  Το Ειρηνοδικείο  Χανίων, με την ημερ.5/ 11/2015 Προσωρινή Διαταγή του . έδωσε  την πρέπουσα οικονομική ανάσα , σε Στρατιωτικό του Ναυτικού,, κάνοντας δεκτό το αίτημα του , για ρύθμιση των οφειλών του, έναντι  τεσσάρων πιστωτριών Τραπεζών , με συνολικό ποσό χρέους  ,προς αυτές  89.099,11ευρώ, σώζοντας όλα του ,τα περιουσιακά στοιχεία.
Επί του ιστορικού:O εν λόγω δανειολήπτης είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου με σύζυγο άνεργη.
  Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας  ο εν λόγω δανειολήπτης  είναι μέλος της, πρόκειται για δανειολήπτη 38 ετών,του οποίου μειώθηκε ο μισθός του  με τους  νόμους των μνημονίων,και γενικότερα ένοιωσε οικονομική ασφυξία έναντι των δανειακών του υποχρεώσεων.
Εισοδήματα  που ο  ίδιος  διαθέτει: 1.215 ευρώ ,από την εργασία του(μισθός)
 Περιουσιακά στοιχεία που ο ίδιος διαθέτει: Διαμέρισμα δυάρι , 100%  κυριότητας δικής του.
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο Χανίων  , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσια δικηγόρος του αιτούντος , σε συνδυασμό με όσα εξέθεσαν προφορικά  οι πληρεξούσιοι  Δικηγόροι  των διαδίκων , εξέδωσε   την ημερ .15/ 11/2015 , Προσωρινή Διαταγή, όπου ορίζεται:   α)Δέχεται την αίτηση χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.
 β)Διατάσσει, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων ,κατά του αιτούντος
γ)Διατάσσει, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας  του αιτούντος  και της περιουσίας κινητής και ακίνητης;, στην οποία περιλαμβάνεται και η κύρια κατοικία ,που περιγράφεται στην αίτηση, έως την συζήτηση της κρινόμενης αίτησης που η συζήτηση της οποίας ορίσθηκε   στις 10/02 /2017
δ)Ορίζει ,για την ικανοποίηση των Τραπεζών, την καταβολή από τον αιτούντα ,   200 ευρώ μηνιαίως ,που θα καταβάλλεται   από  από την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα, μετά τη δημοσίευση της Προσωρινής Διαταγής. 
ε)Ο χρόνος της περιόδου χάριτος και το ποσό που απαιτείται  για την εξαίρεση της κυρίας κατοικίας του αιτούντος από την εκποίηση , είναι ζητήματα που θα κριθούν με την οριστική απόφαση, ενόψει του σύντομου χρόνου εκδίκασης της αίτησης (10-2 -2017.
  Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα, να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: