Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Με μηνιαία δόση 20 ευρώ, συντηρητής επίπλων, έσωσε την περιουσία του"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 17-11-2015

  Χαρά ,έφερε στην υπερχρεωμένη οικογένεια επιτηδευματία (Ξυλουργικές εργασίες) ,η  με ημερ. 16-10-2015,  Προσωρινή Διαταγή  του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου αναστέλλει όλα  τα καταδιωκτικά μέτρα εκ μέρους των πιστωτριών Τραπεζών  σε βάρος των συζύγων συν οφειλετών, διατηρεί  την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας των αιτούντων ,μέχρι  την ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης που έχει οριστεί τον Οκτώβριο του έτους 2024.
 Συγκεκριμένα:
  Και τα δύο μέλη (σύζυγοι ), απευθύνθηκαν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , αιτώντας την μεσολάβηση της ,για ρύθμιση των χρεών τους. Παρά ταύτα οι Τράπεζες, αρνήθηκαν το αίτημα ,με συνέπεια η οικογένεια  να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, για τα περαιτέρω (Δικαστική ρύθμιση των οφειλών).
Αναλυτικά: Πρόκειται για τρίτεκνη  οικογένεια όπου ο σύζυγος εργάζεται  ως συντηρητής επίπλων  στο εργαστήριο ξυλουργικών εργασιών  που διατηρεί,  η  δε σύζυγος είναι εργαζόμενη σε Σούπερ Μάρκετ, ως ιδιωτικός υπάλληλος.
Εισόδημα που διαθέτουν O μισθός της συζύγου  699,08 ευρώ.
Περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν: α)Μονοκατοικία . σε ποσοστά συνιδιοκτησίας 50% έκαστος επίσης οικόπεδο 392.28 τ.μ 
β)Ο σύζυγος έχει  στην κατοχή του  6 αγροτεμάχια και αγροτικό αυτοκίνητο, γ)η  σύζυγος  2 αγροτεμάχια με ελιές και ένα Ι.Χ
Έχουν  εφτα δανειακά προιόντα   σε 5 τράπεζες και συνολική οφειλή, που ανέρχεται στο ποσό των  120.991,43 ευρώ.
Οπως ανακοίνωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  με τη συνδρομή των Οικονομοτεχνικών και  Νομικών Συμβούλων της , πέτυχε την προσωρινή υπαγωγή της , στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως αυτός τροποποιήθηκε,
α) την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρων  σε βάρος των δυο συζύγων  και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας των.
β)Υποχρεώνει  τους αιτούντες να καταβάλουν μηνιαίως επί μία πενταετία 1) ο πρώτος των αιτούντων ο  σύζυγος ,το ποσό των 20 ευρώ και 2)η δε δεύτερη των αιτούντων 40 ευρώ.
γ)Υποχρεώνει τους αιτούντας μετά την πάροδο της πενταετίας και για την διάσωση της κατοικίας τους στην καταβολή δόσης 60 ευρώ έκαστος ,συμμέτρως διανεμόμενο προς τις πιστώτριες Τράπεζες.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτων Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: