Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Το μηλόξυδο θεραπεύει τα πάντα


Το μηλόξυδο θεραπεύει τα πάντα
Το μηλόξυδο είναι από τα καλύτερα φάρμακα
Το ωμό, βιολογικό, αφιλτράριστο και μη παστεριωμένο, μηλόξυδο είναι πολύ υγιεινό.
1. Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε οξικό οξύ
Το οξικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στην ελάττωση της συσσώρευση λίπους. Το οξικό οξύ δεν είναι ξύδι, είναι ένα βακτήριο που βρίσκεται στο ξύδι και είναι ένα υποπροϊόν της διαδικασίας της ζύμωσης. Κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, τα βακτήρια οξικού οξέος μεγαλώνουν μέσα στο υγρό και η διαδικασία της ζύμωσης συνεχίζεται για να γίνει μία λάσπη. Υπάρχουν κατασκευαστές που αφαιρούν την ζύμη με φιλτράρισμα, αλλά καλύτερα να  αποφύγετε τη χρήση αποσταγμένου ξιδιού, και να επιλέξετε την αφιλτράριστο ποικιλία. Αυτό το συστατικό είναι υπεύθυνο για την ξινή γεύση και οσμή του ξιδιού. Η περιεκτικότητα σε οξικό οξύ σε ξύδι κυμαίνεται από 4-7% στο αποσταγμένο ξύδι και 5 έως 6% σε ξύδι από κρασί. Το αφιλτράριστο μηλόξιδο περιέχει 5.14% οξικού οξέος.
2. Έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου
Η κατανάλωση λαχανικών και ξΥΔΙΟΎ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου.
3. Είναι ένα δοκιμασμένο απολυμαντικό για τα βακτήρια 
Χρησιμοποιώντας ξύδι για τη θεραπεία πληγών μπορεί να θανατωθούν ορισμένα είδη βακτηρίων όπως το E. coli και ο S. aureus.
4. Μειώνει την κακή χοληστερόλη και βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων
Το ξίδι μηλίτη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης επειδή περιέχει χλωρογενικά οξέα που βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερόλης ή κακής, εμποδίζοντάς την να συσσωρεύεται και να κρυσταλλοποιείται στην κυκλοφορία του αίματος. Η αυξημένη πρόσληψη ελαιόλαδου και μηλόξυδου στη σαλάτα μειώνει τον κίνδυνο ισχαιμικής καρδιοπάθειας.
5. Εμποδίζει την εμφάνιση του διαβήτη με τη μείωση της μεταγευματικής υπεργλυκαιμίας
Η μεταγευματική υπεργλυκαιμία είναι τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που συμβαίνουν μετά από ένα γεύμα  και είναι ένας παράγοντας για τον προδιαβήτη να εξελιχθεί σε διαβήτη. Ο όρος προδιαβήτης σημαίνει ότι ένα άτομο έχει αυξημένα τα επίπεδα της γλυκόζης, αλλά όχι αρκετά υψηλά για να θεωρηθεί ως διαβήτης τύπου 2. Εάν αφεθεί αδιάγνωστος μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2 σε 10 χρόνια ή και λιγότερο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση χυμού ξυδιού που περιελάμβανε 20 γραμμάρια της σούπας μηλόξυδο, 49 γραμμάρια νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού  χυμό πορτοκάλι οδήγησε σε μείωση κατά 35%. Ένας άλλος τρόπος για να μειωθεί η μεταγευματική υπεργλυκαιμία είναι το περπάτημα γύρω για 15 λεπτά μετά από ένα γεύμα αντί να καθίσετε όπως και οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε.
6. Μειώνει τις βακτηριακές μολύνσεις στα δόντια
Σε μια μελέτη που έγινε σε 100 ασθενείς  που εκτέθηκαν στο E. faecalis, τα βακτήρια είχαν δείξει ότι το ξύδι μήλου μηλίτη ήταν σε θέση να εξοντώνει εντελώς τα μικρόβια. 
7. Το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και να βελτιώσει την ινσουλινοευαισθησία
Το ξύδι μήλου αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε ινσουλινοανθεκτικά άτομα. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα βελτιώνονται κατά 25%, ενώ οι προδιαβητικοί μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε σύγκριση με τα υγιή άτομα.
8. Το ξύδι μήλου μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
Το οξικό οξύ που βρίσκεται στο μηλόξυδο μπορεί να εμποδίσει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Σε  12 εβδομάδες χάνονται 2 κιλά εάν χρησιμοποιείται πολύ μηλόξυδο. Όμως, το ξύδι αν και διασπά τα λίπη είναι απαραίτητη και η άσκηση κθώς και η ισορροπημένη διατροφή.
9. Το μηλόξυδο κάνει αποτοξίνωση
Σε έναν κόσμο γεμάτο με τόσες πολλές τοξίνες, θα πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα με προστατευτικά τρόφιμα στη διατροφή. Τα οξέα του μηλόξυδου συνδέονται με τις τοξίνες και τις απομακρύνουν από τον οργανισμό. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε ένα φλιτζάνι μηλόξυδο σε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα Epsom, για να αποτοξινώσετε το λεμφικό σας σύστημα.
10. Το μηλόξυδο εξολοθρεύει τηνCandida
Η υπερανάπτυξη Candida, που προκαλεί υπερανάπτυξη μαγιάς οδηγεί σε χαμηλή ενέργεια, κακή πέψη, μολύνσεις ζύμης, πληγές και έλκη και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Η υπερανάπτυξη Candida συμβαίνει συχνά όταν ένα άτομο έχει κακή διατροφή, πλούσια σε επεξεργασμένη ζάχαρη και υδατάνθρακες, και μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν η χλωρίδα του εντέρου χαλάσει από τα αντιβιοτικά ή άλλες ασθένειες. Το μηλόξυδο είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της candida. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό με λεμόνι για τη  θεραπείαΩτης  Candida. Δρα βοηθώντας την προώθηση καλύτερης πέψης και κάνει αλκαλοποίηση με την προώθηση των υγιών βακτηρίων για να ευδοκιμήσουν στο έντερο. Το ξύδι είναι καλό και για τη  θεραπεία της μυκητίασης των ποδιών, αλλά  θα βοηθήσει και στις κολπίτιδες.
11. Προλαμβάνει την κόπωση των μυών μετά την άσκηση
Η μυϊκή κόπωση μπορεί συχνά να είναι ένα σύμπτωμα εξάντλησης των ηλεκτρολυτών και των μετάλλων. Για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα έχει άφθονους ηλεκτρολύτες ρίξτε μια κουταλιά της σούπας από μηλόξυδο στο νερό σας πριν από την προπόνηση. Το φυσικό pH του σώματός μας, όταν είναι σε ισορροπία θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον για την αποβολή της περίσσειας του γαλακτικού οξέος στους μύες και αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην οξυγόνωση του σώματός μας κατά τη διάρκεια της άσκησης.
12. Το μηλόξυδο θεραπεύει τα ηλιακά εγκαύματα και τα τσιμπήματα εντόμων
Όταν πάθετε ένα ηλιακό έγκαυμα ή σας τσιμπήσει ένα έντομο, το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αν πάθετε ηλιακό έγκαυμα, χρησιμοποιήστε ξύδι μήλου και νερό σε ίσες αναλογίες και εφαρμόστε στο δέρμα με ένα βαμβακερό ύφασμα. Επίσης, μπορείτε να χαλαρώσετε στο ντους με μέτρια ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι μηλόξιδο. Για τα τσιμπήματα εφαρμόστε  μηλόξιδο κατευθείαν στην μολυσμένη περιοχή.
13. Το μηλόξυδο θεραπεύει την πιτυρίδα
Το ξίδι μηλίτη είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Ανακατέψτε το με ίση αναλογία νερού και βάλτε το στο τριχωτό της κεφαλής σας με ένα πανί ή ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μείνετε 120 λεπτά με ένα σκουφάκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Για την επίτευξη των μέγιστων δυνατών αποτελεσμάτων, αυτό πρέπει να γίνει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: