Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ) ορίστηκε η Ιωάννα Μελάκη




 Με  την  υπαρ /αριθ. 99792/2015 Απόφαση ,  του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ,(ΦΕΚ 748/21.10.2015 – ΥΟΔΔ) ορίστηκε,  ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ), η κ.Ιωάννα Μελάκη , εκπροσωπώντας στο εν λόγω όργανο την Ανεξάρτητη Πρωτοβάθμια ΄Ενωση, (Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης) στην οποία έχει την θέση της Προέδρου αυτής στο Δ.Σ
 Η κ.Μελάκη ,  συμμετέχει με τριετή θητεία.
  Η συμμετοχή αυτή αποτελεί τιμή, για την Περιφέρεια Κρήτης και τους καταναλωτές της Κρήτης.
Το Ε.Σ.Κ.Α αποτελεί συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο του Υπουργού Ανάπτυξης Οικονομίας & Τουρισμού

Το Ε.Σ.Κ.Α. εκφράζει τις θέσεις των φορέων της αγοράς και των καταναλωτών επί θεμάτων λειτουργίας της αγοράς και προστασίας των καταναλωτών, υποβάλλει, προτάσεις και εκδίδει γνωμοδοτήσεις επί θεμάτων σχετικών με την αγορά και τους καταναλωτές.
Η λειτουργία του ΕΣΚΑ ρυθμίζεται από το Άρθρο 12 του ν. 2251/1994

Δήλωση της  κ.Ιωάννας Μελάκη

Όπως δήλωσε η ίδια , μετά την ανακοίνωση του διορισμού της  στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.σχετικά, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά  για μένα προσωπικά η επιλογή μου από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης &Τουρισμού για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς. Είμαι άνθρωπος που χρόνια υπηρέτησα την αγορά και τους κανόνες της από την θέση του  Ελεγκτή Αγοράς ,στο  ίδιο Υπουργείο.Υπόσχομαι ότι στην τριετή θητεία μου,  ότι θα αγωνιστώ, με όλες μου τις δυνάμεις , για ένα δυνατό Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή &Αγοράς, για μια νέα ισορροπία της  αγοράς και για  ένα καταναλωτή μη φοβισμένο, αλλά  καταναλωτή δυνατό  που να διεκδικεί τα  νόμιμα δικαιώματά του, σε όλα τα επίπεδα, αφού πλέον η Αγορά θα τηρεί σε κλίμα διαφάνειας τους κανόνες που την διέπουν."

Δεν υπάρχουν σχόλια: