Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η Δυστυχία μας, θέλει αντιμετώπιση εδώ και ΤΩΡΑ!!!

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Πολλά τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες Καταναλωτές, τους Φτωχοποιημένους καταναλωτές, βασικά όλους εμάς ,την Κοινωνία.
-Ανεργία
-Εισόδημα χαμηλό, ή καθόλου
-Υγεία
-Παιδεία
-Πρόσβαση στην Αγορά αγαθών και υπηρεσιών
Για όλα τα παραπάνω, πρέπει να μπει μια τάξη αφενός Πρωταρχικά από την Κυβέρνηση της Χώρας, αφετέρου από όλους εμάς ως κοινωνία, που νοιαζόμαστε για το δικό μας σήμερα και το αυριανό αύριο, των παιδιών μας.
Τα δάκρυα,δεν ωφελούν, ούτε η επαναφορά στην σκέψη ,η εποχή της ευμάρεια ,των δανεικών. Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους , ότι πρέπει να στηριχτούμε, παράγοντας , ανοίγοντας δίκτυα αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα.
Το διαφορετικό πνεύμα, δεν ωφελεί, δεν είναι των καιρών, δεν δίνει λύση στα ανοιχτά προβλήματα ,αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Και επειδή, κάποιοι σε εποχή κρίσης ,ακόμα τα καταφέρνουν, οφείλουμε να το τονίσουμε ότι αισθανόμενοι έτσι, θέλουν να ξεγελούν τον εαυτό τους. Η κρίση δεν κάνει διακρίσεις !!!. Είτε κάποιοι σήμερα τα καταφέρνουν , είτε όχι.
Τα πάντα έχουν αλλάξει.Συνάνθρωποι μας ,έχασαν την εργασία τους, πολλοί τις περιουσίες τους, οι Δημόσιες υπηρεσίες υγείας , στο κακό τους το χάλι, η παιδεία υπολειτουργεί, η αγορά στενάζει, οι καταναλωτές υποφέρουν ,δεν έχουν πρόσβαση σε σημαντικά αγαθά και υπηρεσίες λόγω οικονομικής εξαθλίωσης.Όλα αυτά θέλουν όχι μόνο λόγια ελπίδας, αλλά πράξεις !!! Αν θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες συντήρησης και όχι διαβίωσης, έχουμε την αποκλειστική ευθύνη, ως κοινωνία , η οποία δεν αγωνίστηκε για να αλλάξει την μοίρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: