Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ασφάλεια μαθητών - Πρόληψη ατυχημάτων


Επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου
Ασφάλεια μαθητών - Πρόληψη ατυχημάτων
Επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου
Eπιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, την οποία κοινοποίησαν στον Δήμο Κισάμου, την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου &Σελίνου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, απέστειλαν την περασμένη εβδομάδα ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κισάμου. Η επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον Διευθυντή του Σχολείου Χαρίλαο Παπαυευαγγέλου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Βασίλη Κλωστράκη, αναφέρει τα εξής:
"Επανερχόμαστε στο εξαιρετικά επείγον θέμα της ασφάλειας των μαθητών μας και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς των μαθητών του σχολείου μας εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας ως προς το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης της περιοχής μας.
Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του σχολείου και καθημερινά, κυρίως το πρωί και το μεσημέρι, ανήλικοι μαθητές (12 έως 16 χρόνων):
1) Οδηγούν, ερχόμενοι στο σχολείο, επιβατικά και αγροτικά αυτοκίνητα, με ή χωρίς την συναίνεση των γονιών τους.
2) Κυκλοφορούν με μηχανάκια (χωρίς κράνος) μπροστά από τα σχολεία (1ο και 2ο Δημοτικό, 1ο και 2ο Γυμνάσιο, Λύκεια Κισάμου) κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων τους, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή όσο και των συμμαθητών τους, ή άλλων περαστικών.
Παρόλη την ενημέρωση και τις νουθεσίες προς τους μαθητές μας σχετικά με τους κινδύνους που απορρέουν από τις παραπάνω συμπεριφορές, καθώς και τις προσπάθειες για συνεργασία με τους γονείς η κατάσταση δεν δύναται ν’ αλλάξει ουσιαστικά χωρίς την συμβολή της αστυνομίας.
Απευθύνουμε λοιπόν και φέτος έκκληση προς το Α.Τ. Κισάμου και την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, καθώς και στην Δημοτική αρχή Κισάμου για τη λήψη μέτρων ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο αυτό προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην περιοχή μας.
Το παραπάνω κείμενο του 2ου Γυμνασίου Κισάμου υπογράφεται ομόφωνα τόσο από το σύλλογο διδασκόντων όσο και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.
Δυστυχώς και φέτος οι σύλλογοί μας αναρωτιούνται για ποιο λόγο ακόμη δεν έχει λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας;
Όλοι μιλάμε για πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» που αφορά την εκπαίδευση της νεολαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής παραμένει ανενεργό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: