Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Ενημέρωση καταναλωτών για παρακράτηση από τις τράπεζες μισθών και συντάξεων"


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  3-08-2015

Καταγγελίες πολιτών , δέχτηκε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για παρακράτηση από τις τράπεζες μισθών και συντάξεων ,ενώ συνεχίζεται το capital control.Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλαν οι καταναλωτές, οι Τράπεζες  "άδειασαν" καταθετικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα  οι πολίτες να έχουν μείνει άφωνοι, αφού δεν μπόρεσαν να κάνουν την νόμιμη  ανάληψη .
  Μετά από αυτά η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,ήρθε σε επαφή με υποκαταστήματα των Τραπεζών σε επίπεδο  Περιφέρειας Κρήτης, καταγγέλλοντας το γεγονός και ζητώντας εξηγήσεις ,για το παρουσιαζόμενο πρόβλημα.
Οι εξηγήσεις εκ μέρους των Τραπεζών , ήταν σαφέστατες .  "Οι καταναλωτές παρέλειψαν  να δηλώσουν ,εξαίρεση  κατάσχεσης  του  λογαριασμού μισθοδοσίας &συντάξεως και έως  εκ τούτου έγινε η καταχρηστική ενέργεια εκ μέρους των Τραπεζών".
Παρά ταύτα το πρόβλημα λύνεται, αφού ο καταναλωτής , διαπιστώσει ότι έχει γίνει παρακράτηση πάει στο πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας που έχει τον λογαριασμό μισθοδοσίας του ,υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο αρμόδιο υποκατάστημα, αντιλογισμού ,ζητώντας τα παρακρατηθέντα χρήματα του.Η Αίτηση αντιλογισμού συντάσσεται απλά και εύκολα από τον πολίτη και απευθύνετε προς την τράπεζα .
 Προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον  το ίδιο πρόβλημα, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συνιστά στους πολίτες που δεν έχουν δηλώσει ως "ακατάσχετο λογαριασμό "τον λογαριασμό μισθοδοσίας -συνταξιοδότησης ,Όσο πιο γρήγορα ο πολίτης ,προχωρήσει στην παραπάνω διαδικασία , τόσο το καλύτερο για αυτόν , από την επόμενη μηνιαία καταβολή μισθού η σύνταξης δεν θα κανένα  πρόβλημα αφού όσο συνεχίζεται το capital control, θα αντιμετωπίζει κάθε μήνα το ίδιο πρόβλημα.
 .
Τέλος η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τα μέλη της ,που έχουν ενταχθεί στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)  ότι  δεν θα πρέπει να δεχτούν  οποιαδήποτε  παρακράτηση ποσού  εκ μέρους Τράπεζας, (μη ορισμένη από το Ειρηνοδικείο,) για περισσότερη διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνονται τα μέλη επικοινωνώντας με την Ένωση, στις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλ. 2821092666 και 2821092306

   Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

 Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: