Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Απαλλαγείτε από τις γεροντικές κηλίδες

Απαλλαγείτε από τις γεροντικές κηλίδες
Κηλίδες, πανάδες, δυσχρωμίες, τέλος
Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσχρωμίες της ηλικίας
Τα σημεία ηλικίας στο δέρμα σας, δηλαδή οι γεροντικές κηλίδες, είναι επίπεδες καφέ, μαύρες ή κίτρινες κηλίδες που εμφανίζονται στο λαιμό, τα χέρια και το πρόσωπο.
Κατά κύριο λόγο προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, και συνήθως αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω στα 40.
Οι δυσχρωμίες ηλικίας δεν είναι επικίνδυνες ωστόσο, μπορούν να αποκαλύψουν την ηλικία ενός ατόμου και πολλοί άνδρες και γυναίκες θέλουν να τις αφαιρέσουν για αισθητικούς λόγους.
Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σημάδια ηλικίας:
  • Χρησιμοποιήστε υδροκινόνη. Η υδροκινόνη είναι μια πολύ αποτελεσματική κρέμα λεύκανσης που μπορεί να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση των κηλίδων. Είναι διαθέσιμη σε διάφορες συγκεντρώσεις.
  • Χρησιμοποιήστε ρετινοϊκό οξύ. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν αντιγήρανσης του δέρματος που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος και ξεθωριάζει τους αποχρωματισμούς και τις βλάβες από τον ήλιο, όπως τα σημάδια ηλικίας. Το ρετινοϊκό οξύ είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α το οποίο είναι διαθέσιμο σε μορφή κρέμας ή γέλης, σε διαφορετικές περιεκτικότητες.  Βοηθά στην εξάλειψη των κηλίδων με απολέπιση του δέρματος, αφαιρώντας το εξωτερικό στρώμα το υπερχρωσικό και αποκαλύπτοντας το φρέσκο​​, νέο δέρμα από κάτω.
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ. Το γλυκολικό οξύ είναι ένα είδος άλφα υδροξύ οξέος το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε χημικά πίλινγκ. Λειτουργεί με απολέπιση του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σημείων γήρανσης. Το γλυκολικό οξύ βρίσκεται σε κρέμα ή λοσιόν και, συνήθως, εφαρμόζεται και αφήνεται επί του δέρματος για λίγα λεπτά, πριν ξεπλυθεί. Το γλυκολικό οξύ μπορεί να είναι αρκετά σκληρή κρέμα για το δέρμα, προκαλώντας μερικές φορές ερυθρότητα και δυσφορία. Θα πρέπει πάντα να ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά τη χρήση των προϊόντων γλυκολικού οξέος.

  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Τα αντηλιακά βοηθούν να μειωθεί οι νέες βλάβες από τον ήλιο, αλλά θα θεραπεύσουν και τις ήδη υπάρχουσες δυσχρωμίες. Το αντηλιακό θα εμποδίσει τις υπάρχουσες κηλίδες να γίνουν πιο σκούρες ή πιο αισθητές. Θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με βάση το οξείδιο του ψευδαργύρου με δείκτη προστασίας SPF 50 κάθε μέρα, ακόμα και το χειμώνα.
  • Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει με τα σημάδια ηλικίας. Απλά τρίψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού απευθείας επάνω στο σημείο και αφήστε για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Κάνετε το αυτό δύο φορές την ημέρα και θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα σε ένα ή δύο μήνες. Ο χυμός του λεμονιού κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο φως, γι΄αυτό ξεβγάλτε το χυμό λεμονιού αν βγείτε έξω στον ήλιο.  Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, ο χυμός λεμονιού θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας, ώστε να απαιτηθεί αραίωση στο μισό με νερό ή ροδόνερο πριν από την εφαρμογή.
  • Χρησιμοποιήστε βουτυρόγαλα. Το βουτυρόγαλα περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο αποχρωματίζει το δέρμα με τον ίδιο τρόπο όπως το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού. Απλώστε βουτυρόγαλα απευθείας πάνω τα σημάδια ηλικίας του δέρματος και αφήστε το για 15 λεπτά έως μισή ώρα πριν να ξεπλύνετε. Κάντε το αυτό δύο φορές την ημέρα. Εάν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, αναμείξτε το βουτυρόγαλα με λίγο χυμό λεμονιού πριν από την εφαρμογή, δεδομένου ότι αυτό θα αποτρέψει το δέρμα σας από το να γίνει λιπαρό. Για πρόσθετο πλεονέκτημα, ανακατέψτε λίγο χυμό ντομάτας με το αποβουτυρωμένο γάλα, γιατί η ντομάτα περιέχει επίσης λευκαντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των πανάδων.
  • Χρησιμοποιήστε μέλι και γιαούρτι. Ο συνδυασμός είναι επωφελής όταν πρόκειται για την μείωση των κηλίδων. Απλά ανακατέψτε ίσα μέρη μελιού και γιαουρτιού μαζί και εφαρμόστε απευθείας πάνω στα σημάδια της ηλικίας. Αφήστε το για 15 έως 20 λεπτά πριν να ξεπλύνετε. Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα.
  • Χρησιμοποιήστε ξύδι μήλου. Εφαρμόστε λίγο ξύδι μήλου απευθείας πάνω στα σημάδια ηλικίας και αφήστε το για 30 λεπτά πριν να ξεπλύνετε. Χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία μία φορά την ημέρα, γιατί το ξύδι μήλων μπορεί να προκαλέσει ξήρανση στο δέρμα. Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε μια βελτίωση στην εμφάνιση των κηλίδων μετά από περίπου έξι εβδομάδες. Για πρόσθετο πλεονέκτημα, αναμείξτε ένα μέρος ξύδι μήλου με ένα μέρος χυμό κρεμμυδιού και εφαρμόστε στα σημεία.
  • Χρησιμοποιήστε aloe vera. Η Aloe vera ευρέως χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος, όπως είναι και τα σημάδια ηλικίας. Απλά τρίψτε λίγο φρέσκο ​​ζελέ αλόης βέρας πάνω στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το. Η αλόη είναι πολύ ήπια και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να το ξεπλύνετε. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να το ξεπλύνετε για να μην κολλάτε.  Αν δεν έχετε πρόσβαση στο ζελέ από ένα φυτό αλόη βέρα, μπορείτε να βρείτε φρέσκο ​​χυμό αλόης βέρα στην αγορά ή στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Λειτουργεί εξίσου καλά.
  • Χρησιμοποιήστε καστορέλαιο. Το καστορέλαιο είναι γνωστό για τις ιδιότητες ίασης του δέρματος και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία των κηλίδων. Απλώστε λίγο καστορέλαιο απευθείας πάνω στα σημεία ηλικίας και κάντε μασάζ στο δέρμα για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Κάνετε το αυτό μία φορά το πρωί και μία το βράδυ, και θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε βελτίωση σε περίπου ένα μήνα. Εάν πάσχετε από ξηροδερμία μπορείτε να το συνδυάσετε λίγο λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο για πρόσθετη ενυδάτωση.
  • Χρησιμοποιήστε σανδαλόξυλο. Το σανδαλόξυλο έχει αποτελεσματικές αντιγηραντικές ιδιότητες, και χρησιμοποιείται συχνά για να μειώσει την εμφάνιση των κηλίδων. Αναμείξτε ένα μέρος σκόνης σανδαλόξυλου με μερικές σταγόνες ροδόνερου, γλυκερίνης και χυμού λεμονιού. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα πάνω στα σημάδια ηλικίας και αφήστε το να στεγνώσει για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μασάζ με μια σταγόνα καθαρό αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου απευθείας πάνω στις κηλίδες ηλικίας.
  • Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία λέιζερ για να αφαιρέσετε τα σημάδια ηλικίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ένα έντονο φως λέιζερ διαπερνά την επιδερμίδα και προκαλεί ανανέωση του δέρματος. Η ένταση του φωτός σκορπίζει τις χρωστικές ουσίες του δέρματος και καταστρέφει τον αποχρωματισμό. Η θεραπεία με λέιζερ δεν είναι επώδυνη, αλλά μπορεί να προκαλέσει ελάχιστη δυσφορία. Μια αναισθητική κρέμα εφαρμόζεται 30 έως 45 λεπτά πριν από τη διαδικασία. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της περιοχής και τον αριθμό των κηλίδων που θα θεραπευθούν. Γενικότερα, 2 έως 3 συνεδρίες θα απαιτηθούν. Κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 45 λεπτά. Η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πρήξιμο και ευαισθησία στο φως του ήλιου.
  • Θεραπεία με μικροδερμοαπόξεση για να αφαιρεθούν τα σημάδια της ηλικίας. Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία του δέρματος που χρησιμοποιεί ένα ραβδί με πίεση αέρα. Οι μικροκρύσταλλοι, περιέχουν ψευδάργυρο ή άλλα λειαντικά υλικά απευθείας πάνω στο δέρμα και κάνουν απολέπιση στα άνω στρώματα για να αφαιρεθεί το σκούρο υπερχρωσικό δέρμα. Δεν υπάρχουν παρενέργειες. Μια συνεδρία μπορεί να είναι από 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με την περιοχή που αντιμετωπίζεται. Οι συνεδρίες θεραπείας δίνοντα μεσοδιαστήματα 3 εβδομάδων. Τυπικά, 2 έως 3 συνεδρίες θα απαιτηθούν.
  • Χημικό πίλινγκ. Λειτουργεί με διάλυση του νεκρού δέρματος και το νέο λαμπερό δέρμα θα εμφανιστεί. Κατά τη διάρκεια μιας του χημικού πίλινγκ η περιοχή προς επεξεργασία καθαρίζεται προσεκτικά και μια όξινη ουσία εφαρμόζεται. Η περιοχή στη συνέχεια εξουδετερώνεται για να σταματήσει η χημική διαδικασία. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν ερυθρότητα, απολέπιση και ευαισθησία και μπορεί να απαιτήσει χρόνο. Σε γενικές γραμμές, δύο συνεδρίες θεραπείας εφαρμόζονται και απαιτούνται μεσοδιαστήματα διαστήματα 4 εβδομάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: