Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " To Ειρηνοδικείο Χανίων , έσωσε την "δυνητική" κατοικία δανειολήπτη με Προσωρινή Διαταγή "



                                             ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ειρ. Χανίων  : Προσωρινή Διαταγή , (2-3-2015)  καταβολή  "μηδενικών δόσεων " για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών, αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη, διατήρηση  της πραγματικής  και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, δεν καθορίζεται νέα δικάσιμος, επειδή το δικαστήριο κρίνει ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί το εισόδημα του οφειλέτη.
  Λύση και ανακούφιση , έδωσε, η Προσωρινή  Διαταγή, του Ειρηνοδικείου Χανίων , για Χανιώτη  Ιδιωτικό υπάλληλο, έγγαμο ,πατέρα δύο ανηλίκων τέκνων , ο οποίος είναι χρεωμένος σε δυο Τράπεζες, συνολικού ποσού χρέωσης  15.844,93 ευρώ.  
Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία ανέλαβε από την αρχή την στήριξη , συμβουλευτική και καθοδήγηση ένταξης ,τον  καταναλωτή μέλος της  στον 3869/2010, πρόκειται για πάμφτωχο δανειολήπτη, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, προσπαθεί να επιβιώσει  τόσο εκείνος όσο και η οικογένεια του με τον χαμηλό μισθό των 362 ευρώ.
 Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση: 
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ:
 Μηνιαίο  εισόδημα που διαθέτει η οικογένεια είναι : 362 ευρώ
 Το εκτιμώμενο κόστος διαβίωσης της οικογένειας , 362 ευρώ ,συν οικονομική συνδρομή από τους γονείς τους.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν είναι: 
Ο σύζυγος ,  μία παλαιά κατοικία, ακατοίκητη
Το Ειρηνοδικείο Χανίων ,σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης καταναλωτής ,,  πληρεί   τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό  πρόσωπο,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει  ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του  , του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής
2)Απαγορεύει , στους πιστωτές , μέχρι το έτος 2024, την λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου εναντίον του.
3)Απαγορεύει , τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του ,μέχρι 2024 ημερ που έχει οριστεί η κύρια δικάσιμος.
4)Ρυθμίζει, τις μηνιαίες χρηματικές καταβολές  προς όλους τους πιστωτές,   των 50 ευρώ ,  συμμέτρως διανεμόμενο προς τις Πιστώτριες Τράπεζες, αφού  δεν είναι εξασφαλισμένες με εμπράγματη ασφάλεια, καταβολές οι οποίες θα αρχίσουν άμεσα.
  Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία με την συνδρομή της βοήθησε το μέλος  της, στην ένταξη στο ν.3869/2010, όπως τούτος τροποποιήθηκε,  η απόφαση αυτή θεωρείται, μία Προσωρινή Διαταγή  "σταθμός " , καθώς παίρνονται ασφαλιστικά μέτρα έως το έτος 2024  και μέχρι τότε ο δανειολήπτης θα  έχει καταβάλλει το ποσό των 5.400 ευρώ. είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς  ο δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει  ο καταναλωτής, δέχτηκε την αίτηση  του  ,χορηγώντας Προσωρινή Διαταγή , καθότι με την Προσωρινή Διαταγή , σώζεται , η δυνητική του κατοικία,από τα καταδιωκτικά μέτρα των  Τραπεζών και ορίζει,μηνιαία καταβολή , για όλους τους πιστωτές , 50  ευρώ,  για ένα χρέος  των 15.844,93 ευρώ. ευρώ.
 
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 
 
 Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: