Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ από ενστόλους



Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο προέβη σε αυθαίρετη εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας
16/01/2015 15:45
Μετά τις προσφυγές τεσσάρων Ενώσεων αποστράτων για τις μειώσεις των αποδοχών, των επιδομάτων και των συντάξεων τους, προσέφυγαν ατομικά στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για τον ίδιο λόγο και 35 εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί.
Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε ότι η μείωση των αποδοχών τους είναι αντισυνταγματική και ότι θα πρέπει να επανέλθουν στο προηγούμενο προ των μειώσεων καθεστώς, εκδόθηκε ο νόμος 4307/2014. Με τον νόμο αυτό προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του 2012.
Συνεπώς, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο με τον επίμαχο νόμο προέβη σε αυθαίρετη, μερική, μονομερή επιλεκτική εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας και προβάλλουν την παραβίαση των άρθρων του Συντάγματος, που καθιερώνουν το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια,την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την υποχρέωση του κράτους να συμμορφώνεται στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Επίσης, επικαλούνται παραβίαση και της ΕΣΔΑ, η οποία προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: