Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προωθεί η κυβέρνηση


ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ "ΝΤΡΟΠΗ" !!!!!!!!!!!!!!!!ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΛΑ !!! εξαφανηστείτε

Ποιες αλλαγές προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα για το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Σημαντικές αλλαγές στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα, κάνοντας πίσω από τις θέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο συγκεκριμένο νόμο. 
Πιο συγκεκριμένα στο e-mail που έστειλε τα ξημερώματα της Κυριακής στην τρόικα η κυβέρνηση αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο για τις αλλαγές που προωθεί στο νόμο Κατσέλη. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις περίπου 100.000 υποθέσεις που εκκρεμούν στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας –σε πολλές περιπτώσεις έχει δοθεί δικάσιμος μέχρι και για το 2028- θα υπάρξει μεταφορά σε κεντρικά ειρηνοδικεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ θα οριστεί καινούργια δικάσιμος. Αυτό θα γίνει είτε με αίτηση του δανειολήπτη είτε με αίτηση της τράπεζας και μάλιστα με διαδικασίες που θα συνεπάγονται υψηλό οικονομικό κόστος. (σ.σ αναφέρεται ότι θα περιοριστούν ακόμη και οι δαπάνες για τον δικαστικό επιμελητή). Αλλαγή ημερομηνίας εκδίκασης αναμένεται κυρίως για τις υποθέσεις που έχουν πάρει δικάσιμο για μετά το 2017.
Επίσης, καθιερώνεται διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οικονομικός σύμβουλος θα αναλαμβάνει να συντάσσει έκθεση συμβιβαστικής πρότασης την οποία ή θα αποδέχονται ή θα απορρίπτουν τράπεζες και δανειολήπτες. Σε περίπτωση απόρριψης, η έκθεση που θα συντάσσει ο σύμβουλος θα διαβιβάζεται στο δικαστήριο.
Για την ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων, θα γίνεται ομαδοποίηση των εκκρεμών υποθέσεων σε τρεις κατηγορίες:
1. Υποθέσεις οφειλετών χωρίς περιουσιακά στοιχεία
2. Υποθέσεις οφειλετών με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο την κύρια κατοικία τους και
3. Υποθέσεις που έχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία πέραν της κύριας κατοικίας.
Τέλος, αλλαγές θα υπάρξουν και στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Για την έκδοση της προσωρινής διαταγής με την οποία οι δικαστές θα καθορίζουν το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει ο δανειολήπτης στην τράπεζα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του κανονικά, με βάση αντικειμενικά κριτήρια και κατά κύριο λόγο με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: