Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Οφελιούνται οι δανειολήπτες με ενήμερες οφειλές ,όχι "κόκκινα δάνεια "

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη νέα ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην Ο.Ε.Κ
Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ορίζει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση που αφορά σε δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
8 Σε ισχύ τίθεται η νέα ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ, με βάση το άρθρο 55 του Ν. 4305/2014. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, δίνεται για έξι μήνες η δυνατότητα στους δανειολήπτες να προσέλθουν στις τράπεζες από τις οποίες έχουν λάβει το δάνειο και να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμισή τους.
Βασικός όρος για την υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση είναι να μην έχουν υπερβεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής.
Με την εισαγωγή της εν λόγω ρύθμισης «ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των δικαιούχων να έχουν το δικαίωμα προσαρμογής των δόσεων τους για τα συγκεκριμένα δάνεια, ανάλογα με τις τρέχουσες εισοδηματικές τους ικανότητες, χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου», αναφέρει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: