Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Κύριοι του Δήμου Ηρακλείου στραβά αρμενίζετε!!!Οι κατασχέσεις στα ακίνητα είναι φόβος !!! τίποτα άλλο



Κατασχέσεις ακινήτων για... 1.450 ευρώ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/10/2014, 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2014, 14:57

Κατασχέσεις ακινήτων… ενόψει στο Ηράκλειο για 72 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 70 χρωστούν μικροποσά, σύμφωνα τουλάχιστον με την επικεφαλής της Άμεσης Δημοκρατίας, Μόνα Αμανατίδου!
Με ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook, η δημοτική σύμβουλος ενημερώνει ότι ο Δήμος Ηρακλείου σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών, προκειμένου να μην παραγραφούν χρέη 20ετίας και 5ετίας. Όπως αναφέρει η δημοτική σύμβουλος, πρόκειται για μικροοφειλέτες, οι οποίοι σε εποχές δυσχέρειας δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Η ανάρτηση της κ. Αμανατίδου στο Facebook αναφέρει τα εξής: «Σε κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών των οποίων η οφειλή παραγράφεται στις 31/12/2014 λόγω παρέλευσης πενταετίας και εικοσαετίας προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου. Η πρόταση εγκρίθηκε χθες (σ.σ. προχθές) 27/10/2014 κατά πλειοψηφία!… Οι οφειλέτες εικοσαετίας είναι 72, οι 70 εκ των οποίων οφείλουν μικρά ποσά, π.χ. 1450 €. Το συνολικό ποσό των οφειλών προς το Δήμο των 72 συμπολιτών μας ανέρχεται σε 866 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων 440 χιλιάδες ευρώ είναι οι προσαυξήσεις.
Ο αριθμός των οφειλετών πενταετίας καθώς και το ποσό οφειλής δεν ανακοινώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών, θα σταλεί αρχικά επιστολή σε κάθε οφειλέτη με πρόταση για διαγραφή των προσαυξήσεων εφόσον καταβληθεί εφάπαξ το πραγματικό ποσό οφειλής, όσες δε οφειλές σχετίζονται με αυθαίρετες κατασκευές μπορούν να υπαχθούν στις πολεοδομικές ρυθμίσεις.
Η Άμεση Δημοκρατία όχι μόνο καταψήφισε την πρόταση, αλλά απαίτησε να μην προχωρήσει σε κατασχέσεις η νέα δημοτική Αρχή, ειδικά τώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την εξαθλίωση. Οι πολίτες θέλουν έναν Δήμο που θα φέρει ανάπτυξη και δουλειά, θέλουν στήριξη και όραμα, κι όχι ένα Δήμο που να εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές».

«Υποχρέωση εκ του νόμου»
«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο», διευκρινίζει ο Γιώργος Καραντινός, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου, που δήλωσε σχετικά τα εξής στο neakriti.gr: «Ο κύριος όγκος των οφειλετών δεν επηρεάζεται. Υπάρχει πρόβλημα με 72 οφειλέτες που μέχρι τις 31/12 θα πρέπει να έχουν αποπληρώσει τις οφειλές τους προς το Δήμο Ηρακλείου. Σε αντίθεση περίπτωση, επειδή λήγει η 20ετία και θα υπάρξει παραγραφή, αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι τη κατηγορία της απιστίας περί την υπηρεσία, επειδή δε θα έχουν απαιτήσει με αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) τις οφειλές, όπως απαιτεί η κείμενη νομοθεσία. Θα κληθούν και οι 72 οφειλέτες, των οποίων τα πρόστιμα σχετίζονται με βεβαιωμένες παραβάσεις αυθαιρέτων, για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το πρόστιμο χωρίς τις προσαυξήσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε σύμφωνα με το νομό και γι' αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε και τη σχετική απόφαση».
Λευτέρης Κουμαντάκης - Χρήστος Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: