Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΥΣΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ


Την λύση της ελεύθερης η έναντι καταβολής των ληξιπρόθεσμων  ασφαλιστικών εισφορών, των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, με δικαίωμα  ως εκ τούτου, στη δωρεάν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξασφάλισε για χιλιάδες επαγγελματίες που ασφυκτιούν λόγω των απλήρωτων υποχρεώσεων τους, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας.





‘’Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο επιστολές και τηλεφωνικές επαφές με τους επικεφαλής των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και κυρίως με την διευθύντρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών(ΚΕΑΟ) στο Ηράκλειο κ.  Αγγελική Γκίνη, θέλουμε ως Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας να ενημερώσουμε όλους, όσοι οφείλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, ότι  πλέον θα μπορούν να κάνουν τμηματικά  ελεύθερες η έναντι καταβολές χρημάτων, όποτε μπορούν, προκειμένου να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και να έχουν δικαίωμα ταυτόχρονα στη δωρεάν νοσηλεία αλλά και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , που δεν είχαν έως τώρα αφού δεν πλήρωναν τις εισφορές τους’’, μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Απόστολος Παπαϊωάννου.

Στην Ιεράπετρα ξεπερνά το 60% με τάση αυξητική, το ποσοστό των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών , που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην  πληρωμή των ασφαλίστρων του ΟΑΕΕ, ενώ είναι πάρα πολλοί εκείνοι που αιτούνται να κατέβουν κατηγορία για  να πληρώνουν λιγότερα ασφάλιστρα.
‘’Όσοι έχουν λάβει ατομική ειδοποίηση , ληξιπρόθεσμων οφειλών από το ΚΕΑΟ Ηρακλείου με υπογραφή της κ Αγγελικής Γκίνη, μπορούν πλέον να πραγματοποιούν ελεύθερες η έναντι καταβολές σύμφωνα με το δόγμα του υπουργού Εργασίας  ΄΄Δώστε ότι μπορείτε΄΄. Αυτές οι πληρωμές μπορούν να γίνονται στην ταμειακή υπηρεσία του ΙΚΑ Ιεράπετρας. Αφού ο οφειλέτης θα συνεχίζει να καταβάλει κάθε μήνα ότι μπορεί, τουλάχιστον θα αποφύγει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης’’, μας λέει ο κ Παπαϊωάννου.
 ‘’Οι καταβολές είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να είναι ανάλογες με το ποσόν της οφειλής.
 Σύμφωνα δε με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την πρόσβαση στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ασφαλισμένων που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους δυνατότητα λόγω οφειλών, μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας ανεξάρτητα της οφειλής τους. Τα μέλη μας στην Ιεράπετρα, πρέπει να καταθέσουν μια απλή αίτηση στο τοπικό γραφείο του ΟΑΕΕ για να αποκτήσουν δικαίωμα στη δωρεάν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο Εμπορικός Σύλλογος θα βρίσκεται συνεχώς κοντά σε όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους, σε όποιο πρόβλημα  και αν προκύψει’’, προσθέτει ο κ Παπαϊωάννου.
‘’Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ιεράπετρας περίμεναν τις ορδές των τουριστών του καλοκαιριού για να ανακάμψουν , αλλά η πραγματικότητα διέψευσε τις προσδοκίες τους. Ούτε οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, ούτε η αυξημένη κίνηση του Αυγούστου, στάθηκαν ικανές να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και τις μεγάλες υποχρεώσεις των συναδέλφων. Επειδή οι τζίροι ήταν μικρότεροι από πέρυσι στην πλειονότητα των επιχειρήσεων θεωρώ ότι ήταν αναγκαία η λύση που δόθηκε προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης , λόγω μη καταβολής παλαιών ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών’’, προσθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ Μανόλης Ζουμπουλάκης.
 Πολλοί οφειλέτες με απλήρωτες εισφορές τριών η και περισσότερων χρόνων, προσανατολίζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να πετύχουν την αφαίρεση από το συνολικό ποσόν της οφειλής τους των ποσών που έχουν υπολογιστεί και αφορούσαν την νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεδομένου ότι τα χρόνια που δεν πλήρωναν τις εισφορές τους δεν είχαν δικαίωμα σε αυτές τις παροχές.
Τέλος οι έμποροι και οι επαγγλματοβιοτέχνες της Ιεράπετρας χαιρετίζουν την απόφαση του ΣτΕ για κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές, θέση την οποία υποστηρίζουν από την πρώτη μέρα που διέρρευσε το θέμα από παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης.
 Πηγή Ράδιο Βερενίκη Ιεράπετρα

2 σχόλια:

dytikiaxaia είπε...

ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ την 66/2014, ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΜΑΣ( ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ...
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ..... ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΤΟΚΑ Η ΟΧΙ;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

dinos είπε...

αυτη δεν ειναι λυση αυτα ειναι μερμετια και δεν λυνουν το προβλημα ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΟΠΩς ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν μας εκφραζουν οι δοτες διοικησεις και οι αντιπροσωποι μονο του εμπορικου κοσμου υπαρχουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΙ,ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που δεν μας εκφραζει κανεις ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΡΑ ,ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ,ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΖΙΡΟΥ,ΚΛΠ ολα τα αλλα ειναι εμπαιγμος