Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για τον ΕΝΦΙΑ (12-09-2014)


Το θέατρο του παράλογου βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αυτές τις μέρες . Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, είτε σε λάθη τεχνοκρατών είτε στο "αντάρτικο "των κοινοβουλευτικών ομάδων. Έτσι ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να δηλώνει στην ΔΕΘ « Όσοι το έκαναν ... έδωσαν ήδη ή θα δώσουν λόγο», και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη να αποποεί τις ευθύνες του λέγοντας: «Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν»... Μ' αυτές τις ανεύθυνες δηλώσεις αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα βασικά προβλήματα του νόμου για τα οποία δεν επιθυμούν να γίνει συζήτηση :
Πρώτο, ο νόμος αυτός είναι ο πιο απεχθής μνημονιακός νόμος της συγκυβέρνησης καθότι, έχει ως αποτέλεσμα, τη δήμευση κάθε μικρής ακίνητης περιουσίας χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας αφού η αξία της υπολογίζεται με βάση τις υπέρογκα πλασματικές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007 και δεν λαμβάνει υπόψη την μειωμένη λόγω κρίσης φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Δεύτερο, ο νόμος αυτός ,όπως και άλλοι μνημονιακοί νόμοι επιβάλλονται από τους δανειστές και οδηγούν στην απώλεια της εθνικής και πολιτικής ανεξαρτησίας. Αξίζει να θυμίσουμε, ότι από την 17η Ιουλίου του 2013, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με δελτίο τύπου της είχε

καταγγείλει, ότι ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας είχε επιβληθεί από την Τρόικα και συντάκτης του είναι ο Greeten Michielse – Tax Advisor του ΔΝΤ –και όχι η πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών - ο οποίος έχει συντάξει αντίστοιχα φορολογικά νομοσχέδια για χώρες όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η Συρία, η Αρμενία, η Τανζανία, η Λετονία κλπ.
Τα δάκρυα, η «επανάσταση», και το «πλύσιμο» των χεριών δεν ωφελούν . ... Γίνεται ολοφάνερο ότι μόνο μια λύση υπάρχει : η προσφυγή στις εκλογές για ανατροπή της αδιέξοδης αυτής πολιτικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: