Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015;


Με όπλο το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, που σταδιακά ολοκληρώνεται, η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων έχει πλέον μία σαφή εικόνα για το πραγματικό εισοδηματικό στάτους και συνεπώς τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε φορολογούμενου, καθιστώντας τα τεκμήρια διαβίωσης άχρησταΚατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, που ισχύουν εδώ και 36 χρόνια, από το 2015 σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με δεδομένη την ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και τις νέες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι σε θέση να γνωρίζει την περιουσιακή κατάσταση του κάθε φορολογούμενου.


Συνεπώς, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός πλέον μπορεί να συμπεράνει το πραγματικό ελάχιστο εισόδημα του κάθε πολίτη, αξιολογώντας τα έσοδά του, τις δαπάνες του και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Παράλληλα, η αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας έχει γίνει εύκολη υπόθεση για τους ελεγκτές, καθώς όλα τα δεδομένα είναι πλέον ηλεκτρονικά, άρα εύκολα στην επεξεργασία και στη διασταύρωση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια: