Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Οι Τράπεζες δεν είναι Ιδρύματα.Τρία είναι τα κρυμμένα μυστικά τους


   Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Δημοσιογράφος
  Το κατάφεραν και αυτό οι μεγαλοεπιχειρηματίες  μπίζινες μαν -Τραπεζίτες,  να μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί,( όλους εμάς , που βλέπαμε τον ήλιο κατάματα, χωρίς κεραμίδι )αυτό που όλοι απλά γνωρίζαμε ότι από ανέκαθεν ήταν δουλειά των γραμματικών δηλαδή των. δικηγόρων.
Και τώρα ,τι γίνεται τώρα...τώρα που το γουβέρνο "βούλιαξε" όπως λένε οι παλιοί, η πολιτεία σαν θεριό ανήμερο μάχεται ποικιλοτρ΄πως να κρατηθεί στα πόδια της ακόμα και αν πιεί το αίμα των πολιτών της, αλλά παρόμοια και χωρίς ντροπή κάνουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι μας δάνειζαν μας υπερδάνιζαν, μας έστελναν τις πιστωτικές στο σπίτι για να έχουν τώρα και να λένε ότι, εμείς κάναμε αλόγιστη χρήση, ότι χρησιμοποιήσαμε δόλιες μεθόδους για να τους παραπλανήσουμε, για να λένε  ότι τα χρήματα περάσανε στα χέρια μας, και ότι εμείς "ρίξαμε" το χρματοπιστωτικό σύστημα έξω.
  Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, και οι ίδιες οι Τράπεζες το ξέρουν,και η πολιτεία σαφώς το ξέρει περισότερο, και οι μόνοι που ακόμα έχουμε "μεσάνυχτα "είμαστε εμείς οι καταναλωτές, που πέσαμε "θύματα" αυτών των τακτικών και πολιτικών και ακόμα περάσαμε στο "πετσί " μας αυτές τις ενοχές, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις και αντικοινωνικές συμπεριφορές..
  Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.Η αλήθεια είναι ότι άλλος λίγο 'αλλος πολύ ,σε μία καταστοφική δανειοδότηση ίσως γιατί δεν ξέραμε, είτε διότι αλλιώς τα υπολογίζαμε, τέλος πάντων δεν οφελεί να συνεζίζουμε το ίδιο τροπάρι.
  Σε όλα τα επαγγέλματα (ιατρικός κλάδος, δικηγορικός κλάδος , ασφάλειες  κ.λ.π )υπάρχουν μυστικά τα οποία κρατούνται μακριά από τους πελάτες, δεν αποκαλύπτονται σαυτούς διότι θα χαθεί η μαγεία στο "αλισυβερίσι) και οι Τράπεζες δεν αποτελούν εξαίρεση.΄Ομως  εμείς ως καταναλωτές έχουμε την βαθειά υποχρέωση να δούμε την πραγματικότητα να αποφύγουμε την "φούσκα" της παραπληροφόρησης μα προπάντων της  κατευθυνόμενης  συναλλαγής.
  Προβήκαμε στην επιστημονική έρευνα να καταγράψουμε  τα "μυστικά" των Τραπεζών ,να τα θέσουμε υπόψη των καταναλωτών ώστε να είναι  σε θέση να προφυλάσσονται  από τις εκάστοτε δοσοληψίες σας με τις Τράπεζες

-Τρία είναι τα  κρυμμένα μυστικά  των Τραπεζών ,από τους καταναλωτές ε:

1. Λίγοι είναι οι καταναλωτές που γνωρίζουν ότι  όταν  διατηρούν Τραπεζικό Λογαριασμό  και δάνειο στην ίδια Τράπεζα η  τράπεζα  έχει το δικαίωμα να αντλεί  χρήματα από το λογαριασμό τους απροειδοποίητα. Φυσικό άλλωστε είναι και αυτονόητο ότι καμιά Τράπεζα δεν θα αφήσει δάνειο στο "κόκκινο" και από την άλλη τον οφειλέτη να  διατηρεί αποταμιευτικό λογαριασμό στην ίδια Τράπεζα.

2. Επιβολή στις συμβάσεις  καταχρηστικούς όρους ,που δεν πρέπει να υφίστανται σαυτές , καθώς έχουν αμετάκλητα καταργθεί από τα δικαστήρια της Χώρας,πράγμα που γνωρίζει ένας Δικηγόρος. η ΄Ενωση Καταναλωτών της οποίας είστε μέλος.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα τραπεζικά τέλη είναι  διαπραγματεύσιμα, όπως  και τα επιτόκια. ,
.
3. Πάμε πάντα στην Τράπεζα, με καθοδήγη  και  γνώση. Οι  Τραπεζικοί υπάλληλοι δεν είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι των καταναλωτών.οι γνώσεις και η εμπειρία τους  είναι για το Τραπεζικό και μόνο συμφέρον, είναι αρμόδιοι να σας παραπλανήσουν με όρους δυσνόητους και οικονομικά δυσβάστακτους

Δεν υπάρχουν σχόλια: