Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανάσα» για υπερχρεωμένη νοικοκυρά από το Ειρηνοδικείο Χανίων!




 

Δικαίωση υπερχρεωμένη δανειολήπτρια Ειρηνοδικείο Χανίων


Ημερομηνία:
05/02/2013 - 18:44

Το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε υπερχρεωμένη ηλικιωμένη νοικοκυρά από τα Χανιά, αφού ρύθμισε τα χρέη της , πέτυχε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών, αλλά και έσωσε το σπίτι της
Βραχνάς για ηλικιωμένο ζευγάρι, είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών, για χρέος της γυναίκας-συζύγου ,η οποία δεν εργάζεται ζει και βιώνει από την σύνταξη του συνταξιούχου συζύγου της, ο οποίος όμως συγχρόνως  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω αυτών και της παρατεταμένης  ύφεσης  από την οικονομική .κατάσταση της Χώρας, δεν  έχει εργασία. Δηλαδή δεν έχει εισόδημα παρά μόνο από την πενιχρή σύνταξη του συζύγου της.
 
Πρόκειται για δανειολήπτρια  μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία ζήτησε την συνδρομή και την καθοδήγηση της ΄Ενωσης ,τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία μέσω του Οικονομοτεχικού στελεχιακού δυναμικού της, αλλά και δικαστικά καθοδηγήθηκε με την εξωτερική συνεργάτη δικηγόρο των Χανίων κ.Ράνια Μπουρδάκη, η οποία την στήριξε ψυχολογικά αλλά και ανέλαβε το νομικό μέρος φθάνοντας στο τόσο αίσιο αποτέλεσμα για την δανειολήπτρια.

Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη  σε δύο Τράπεζες  και σε έξι πιστωτικά προϊόντα συνολικού ύψους οφειλής 34.706,67 Ευρώ.Το δικαστήριο την καλεί  αφού εξαιρεί από την εκποίηση το ακίνητο που αποτελεί την δυνητική κύρια κατοικία της δανειολήπτριας να καταβάλει 30.852 ευρώ ήτοι ποσοστό 84,65%. του χρέους της ,απαλλάσσοντας την από το υπόλοιπο των χρεών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.
 
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την τόσο σημαντική απόφασή του

α)Ρύθμισε το χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές επί μια τετραετία
 β)Εξαίρεσε από την εκποίηση ακίνητο 80τ.μ  με παλαιωμένη οικία 80 τ.μ
 γ)Της χορήγησε ε περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών από την ημερομηνία έκοδης της απόφασης
 Κλήθηκε δε για τη διάσωση του ακινήτου της να καταβάλλει επί επτά έτη (84) μήνες χωρίς ανατοκισμό  με μέσω επιτόκιο στεγαστικού δανείου.
¨δ)"Κουρεύεται" και το χρέος  κατά 15,34% ήτοι περίπου 4000 Ευρώ
 
Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έπειτα από τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Κρήτης, καλεί για μια ακόμα φορά τις Τράπεζες να δεχτούν την "Εξωδικαστική Διαδικασία" των δανειοληπτών, προς αποφυγή και  πλέον εξόδων μα προ πάντων ταλαιπωρίας μέσα στην αναμονή εντός και εκτός  δικαστικών αιθουσών.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: