Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Προτάσεις στην Κυβέρνηση από την ΕΠ.Κ. Κρήτης για "τα Υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΛΑΚΗ

 

από το Γραφείο Τύπου
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βλέποντας το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει σήμερα τα Ελληνικά νοικοκυριά αλλά και οι Επιχειρήσεις ,καταθέτει ...
δημόσια τις προτάσεις της προς την Κυβέρνηση σε "υπόμνημα " προκειμένου να βοηθήσει το έργο της, (κατάστρωση Νέου Νομοσχεδίου )στο οποίο αναφέρονται στα εξής:

Οι προτάσεις της ΄Ενωσης είναι:

- Πλήρη διαγραφή του χρέους προς τις Τράπεζες. των ανέργων δανειοληπτών , ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου ,που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους.

- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων για στεγαστικά δάνεια , προς τις τράπεζες ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου.

- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως ,στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια.

-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

-Επιχειρήσεις:¨Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: