Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Η διαμόρφωση των ιδιωτικών χρεών σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και κυρίως η εντεινόμενη αδυναμία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να εκπληρώσουν με συνέπεια τις δανειακές τους υποχρεώσεις απαιτούν άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις πολιτικές δυνάμεις. Ο συνολικός δανεισμός προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αγγίζει σήμερα τα 250 δις ευρώ. Μόνο τα νοικοκυριά οφείλουν σήμερα στις τράπεζες σχεδόν 113 δις ευρώ από τα οποία το 69% αφορά στεγαστικά δάνεια ενώ το 29% καταναλωτικά δάνεια.
Μέσα σε μόλις ένα χρόνο τα δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν σε ποσοστό 14,7%. Ταυτόχρονα χιλιάδες φυσικά πρόσωπα έχουν υποστεί τον τελευταίο χρόνο μια απότομη μείωση των πραγματικών τους εισοδημάτων η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 50-60%.
Η Λ. Κατσέλη προώθησε τους νόμους 3869/2010 και 3816/2010 με τους οποίους έδωσε μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους .
Η περαιτέρω αντιμετώπιση του προβλήματος των ιδιωτικών χρεών πρέπει να είναι άμεση.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
Ρυθμίσεις επιχειρηματικών δανείων
1)με περίοδο χάριτος  δύο ετών χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκεια του δανείου.
2)με αναστολή επί τριετία της χρεολυτικής πληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση  της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στην διάρκεια της αναστολής.
3) με διαγραφή χρεών μικρεμπόρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω επέκτασης των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά(νόμος 3869/2010) όταν έχουν υποστεί μείωση στο ετήσιο καθαρό τους εισόδημα τουλάχιστον κατά 20%.
4)Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου κατά τρία έτη.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ρυθμίσεις οφειλών φυσικών προσώπων και ειδικότερα
1)Διαγραφές οφειλών εκ δανείων φυσικών προσώπων που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση των πραγματικών τους εισοδημάτων με αποτέλεσμα  να παρουσιάζουν αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους και συγκεκριμένα διαγραφή κατά 30% των στεγαστικών, επαγγελματικών και καταναλωτικών δανείων  και διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής τους εάν το καθαρό εισόδημα του δανειολήπτη έχει μειωθεί κατά 30% από το χρόνο λήψης του δανείου.
2)Πρόβλεψη ώστε το ύψος των μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων να μην υπερβαίνει το 30% του ύψους των συνολικών μηνιαίων καθαρών εισοδημάτων του οφειλέτη.
3)Άμεσο συμψηφισμό οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου ώστε να μην στερούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΟΑΕΕ. Οι ρυθμίσεις αυτές θα επιτρέψουν σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να παραμείνουν στη ζωή και να ανασυνταχθούν. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ έχει λάβει τις παραπάνω σαφείς θέσεις για τη ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών.Πιστεύουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς εξαθλίωση του λαού της. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα δημιουργήσει  μια προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα ενεργοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα ταμεία ανακυκλούμενων κεφαλαίων.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεσμεύεται με νομοθετικές αλλαγές να δώσει τη δυνατότητα στον παραγωγό αγρότη να μπορεί να προωθήσει χωρίς μεσάζοντες  τα προϊόντα  του απευθείας στον καταναλωτή με στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Θέλουμε οι αγορές να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ εκφράζει τον κοινωνικό και πολιτικό χώρο που δεν μπορεί το παραμορφωμένο νεοφιλελεύθερο  συρρικνωμένο πασόκ πλέον να εκφράσει διότι είναι  οριστικά εγκλωβισμένο στα  εξωθεσμικά κέντρα και στη διαπλοκή.
Η Λ. Κατσέλη και πολλοί άλλοι προοδευτικοί πολίτες έκαναν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν τη μεταμόρφωση του πασόκ σε ένα αντιλαϊκό νεοφιλελεύθερο πολιτικό σχηματισμό.Επειδή πλέον η θλιβερή αυτή μεταμόρφωση  του πασόκ έχει οριστικά συντελεστεί, στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ τα όνειρα των προοδευτικών ανθρώπων  για μια νέα κεντροαριστερή  παράταξη που θα υπηρετεί την πατρίδα και τη νεολαία  ξαναγεννιούνται. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  αποτελεί  τη νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη, τη μεγάλη κεντροαριστερά. Θα διαπραγματευτεί σκληρά ώστε να αλλάξουν όσα συμφώνησαν με τους ξένους οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις.
Στην χώρα μας δεν ταιριάζει η εθνική κατάθλιψη. Στην νεολαία μας δεν αξίζει η μετανάστευση στην Αυστραλία και στον Καναδά προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Για τις προοδευτικές δυνάμεις η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών.Ο ελληνικός λαός είναι πάνω από τους κερδοσκόπους και τις μεθοδεύσεις τους.Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική στην Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία μας για κάτι καλύτερο.
Έρχεται η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, η νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς.
                                                                                                                                               Ντερμανάκης Νικόλαος-υποψήφιος με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Έχω κα Hannah Boss, Ένας δανειστής χρήματα, δανείζουν χρήματα σε άτομο ή εταιρεία που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια κερδοφόρα επιχείρηση, οι οποίοι είναι σε μια μακρά περίοδο χρέη και θέλετε να εξοφλήσει. Δίνουμε κάθε είδους δανείου που μπορείτε πάντα να σκεφτείτε, Είμαστε σε ιδιωτικό και κρατικό δάνειο, με πολύ ρυθμό προσιτές τόκοι του δανείου. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα με ζεστό διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας: (hannahbossloanfirm@gmail.com) η ευτυχία σας είναι η ανησυχία μας.