Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Προστασία της αγροτιάς και της πρώτης κατοικίας

Δημόσια Επιστολή Θεόδωρος Σ. Ζουριδάκης,:
Δημοσιεύθηκε στις: 23-12-2011

Κύριε διευθυντά,

«νέο χρήμα δεν υπάρχει» (Θεόδωρος Πάγκαλος).
Και λέω εγώ, ναι, αλλά οι αγρότες θέλουν «νέα πολιτική» που θα τους προσπορίσει έστω και λίγο από το παλιό χρήμα!
«(Η διαφθορά) έχει διεισδύσει ακόμα και στον ιερό χώρο της Δικαιοσύνης. Επίορκοι δικαστές χρηματίζονται όχι μόνο σε ποινικές, αλλά και σε αστικές υποθέσεις» (Κ. Στεφανόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας).
Δηλώσεις αμφοτέρων Πάγκαλου και Στεφανόπουλου στις 2/2/2010 στα «Χ.Ν.».
Με τις δηλώσεις του ο πρώτος καταρρίπτει αυτόματα τις προεκλογικές δηλώσεις του αρχηγού του ότι «λεφτά υπάρχουν» και ο χρόνος δικαιώνει τους πάντες.
Ετσι που τα είπε ο Θ. Πάγκαλος, έτσι ακριβώς και ήταν, μα και είναι. Και με τον φουκαρά τον αγρότη τον δανειζόμενο -εξ ανάγκης- τι μέλλει γενέσθαι; Μα ο αγρότης υπηρέτησε τη μάνα πατρίδα του, πολλοί μείναν κι ανάπηροι εφ’ όρου ζωής και με τη σκληρή δουλειά και τις πολλές στερήσεις κατάφερε να φτιάξει ένα καλύβι να βάλει τα παιδιά του μέσα και σήμερα κινδυνεύει να ’ρθει η τράπεζα και να τον πετάξει στον δρόμο…
Και διαβάζω στα «Χ.Ν.» της 16/12/2011 πως «παρατείνεται για ένα έτος η απαγόρευση πλειστηριασμών σε κατοικίες»! Δηλ. συνάδελφε αγρότη, για έναν χρόνο θα κοιμάσαι στο σπίτι που με κόπους, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα έφτιαξες. Κι επειδή δεν μπόρεσες να εξοφλήσεις το χρέος σου στην τράπεζα, όχι γιατί είσαι απατεώνας, αλλά αδυνατείς λόγω συνθηκών, έρχεται και στο παίρνει το σπίτι και σε πετάει στον δρόμο, τόσον εσένα, όσο και τα παιδιά σου. Μα εσύ, πήγες και φαντάρος..!
Πείτε μας κ. αρμόδιοι, ο κ. Τσοχατζόπουλος ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, πήγε φαντάρος; Μα με το ένα δισεκατομμύριο δραχμές στον δεύτερο γάμο του στη Γαλλία, πού στ’ αλήθεια τα βρήκε και πόσες κατοικίες (περιουσία) του κατάσχατε;
Και δεν είναι μόνον αυτός! Τα τριάντα δύο δισεκατομμύρια δραχμές του Κοσκωτά, του Χρηματιστηρίου, τον Ομολόγων, της Ζήμενς, των υποβρυχίων και του Βατοπεδίου, ποιος τα έφαγε; Και ποιος -έστω κι ένας- πήγε κατηγορούμενος ή φυλακή; Και την ευθύνη τη φέρνει ακέραια ο δικομματισμός μας, αλλά τη μεγαλύτερη τη φέρει το Σοσιαλιστικό -τάχα- κόμμα που ο γράφων έχασε καριέρα γι’ αυτό το κόμμα και που μας κυβερνά πάνω από είκοσι χρόνια.
Γιατί κύριοι βουλευτάδες -όλων των κομμάτων- δέν προτείνετε και δεν ψηφίζετε νόμο που να απαγορεύει την κάθε Τράπεζα και το κάθε Πιστωτικό Ιδρυμα να κατάσχει περιουσία του αγρότη, μα προπαντώς της πρώτης κατοικίας, εφόσον αποδεδειγμένα αδυνατεί να εξοφλήσει λόγω δυσμενών συνθηκών;
Κι εδώ, οφείλω δημόσια να συγχαρώ την κα Ιωάννα Μελάκη, πρόεδρο της Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μα και τον κάθε δικαστή που αθωώνει τον ταλαίπωρο αγρότη και τον απαλλάσσει από αυτές τις φοβερές -ακόμα και για αυτοκτονίες- ταλαιπωρίες και τρομερές για την πατρίδα που υπηρέτησε αγανακτήσεις!
Εχετε κύριοι -και οι τριακόσιοι- τεράστια ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα του αγρότη και του φτωχού.
Προτείνετε και ψηφίστε εδώ και τώρα νόμο για την προστασία και αποζημίωση από ζημιές στον αγρότη, μα προπαντώς την εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας του. Αλλιώς πώς, τυγχάνετε, πρόσωπα ανεπιθύμητα!
Συλλάβετε κύριοι κυβερνώντες τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος, δικάσετε καταδικάσετε και κατάσχετε πάσα περιουσία τους κινητή κι ακίνητη κι απαλλάξετε τον φτωχό και τον αγρότη από πάσης φύσεως χρέος.
Εν έτει 1964, είχα την τύχη να υπηρετήσω για τρεις μήνες στα Αστικά Δικαστήρια της Πεσμαζόγλου ως δικαστικός γραμματέας κι όσοι αγρότες από τις καλλιεργούμενες περιοχές των προαστίων είχαν υποθέσεις δανεισμού όλους τους απαλλάσσανε.

Πηγή : Χανιώτικα Νέα

--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: