Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Άνοιγμα ιδιωτικής αποθεματοποίησης παρθένου ελαιολάδου

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/10/2011.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποιεί ότι μετά από αίτημα της χώρας μας πριν λίγους μήνες αλλά και πρόσφατο αίτημα των Ισπανών, ψηφίστηκε σήμερα στη Διαχειριστική Επιτροπή κανονισμός για το άνοιγμα της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα, με τη διαδικασία υποβολής προσφορών, για αποθεματοποίηση συνολικής ποσότητας 100 χιλ. τόνων παρθένου ελαιολάδου, για όλες τις ελαιοπαραγωγές χώρες της Ε.Ε. Η πρώτη μερική δημοπρασία αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου και λήγει στις 25 Οκτωβρίου 2011 και η δεύτερη αρχίζει στις 26 Οκτωβρίου 2011 και λήγει στις 8 Νοεμβρίου 2011.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, «το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, ανεξάρτητα από το αν θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά του ελαιολάδου. Συνεπάγεται κατά κανόνα άνοδο των τιμών παραγωγού, ενόψει μάλιστα και της νέας ελαιοκομικής περιόδου, αφού θα επιτρέψει να εκτονωθεί η αγορά τουλάχιστον στην Ισπανία, όπου έχουν συσσωρευθεί αποθέματα που συμπιέζουν τις τιμές σε όλη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: