Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η εγκυμονούσα...καλόγρια


22/07/2011

Κι εκεί που οι άνθρωποι στον Πλατανιά Χανίων νόμιζαν ότι τα έχουν δει όλα σ' αυτή τη ζωή, έφτασαν να δουν και εγκυμονούσα... καλόγρια. Κάτι η φουσκωμένη κοιλιά της καλόγριας, κάτι που η συμπεριφορά της δεν παρέπεμπε στη... γλυκύτητα των ανθρώπων του Θεού, έκανε τους πιστούς να την... υποπτευθούν. Και αυτήν και τη συνεργό της.
Έτσι κάτοικοι του δήμου Πλατανιά κατήγγειλαν στη Δημοτική Αστυνομία ότι οι δύο καλόγριες που τριγυρίζουν στην περιοχή τους δεν τους «φαίνονται και πολύ σοϊκές»... Οι δημοτικοί αστυνομικοί κίνησαν για να τσεκάρουν τις καλόγριες και τις είδαν με έκπληξη να πετάνε από πάνω τους τα ράσα. Όπως εκτιμούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, αυτό το έκαναν στην προσπάθειά τους να συλληφθούν μόνο για επαιτεία και όχι για κάποιο άλλο αδίκημα.
Όπως προέκυψε, οι δύο γυναίκες, ηλικίας 28 και 36 ετών, που δήλωναν μοναχές από Μυτιλήνη, ήταν τσιγγάνες, εκ των οποίων μάλιστα η μια έγκυος έξι μηνών. Οι δύο απατεώνισσες ισχυρίζονταν πως έρχονται από τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ της Μυτιλήνης. Γυρνούσαν στα σπίτια του δήμου και πουλούσαν κομποσκοίνια, εικόνες και διάφορα άλλα εκκλησιαστικά είδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: