Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: “Οι κλεφταράδες οι μεγάλοι μένουν ατιμώρητοι”

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

“Οι κλεφταράδες οι μεγάλοι μένουν ατιμώρητοι”

Γεωργακάκης Γιώργος | 29-01-2011
'Αθλιοδέστερο κείμενο, κείμενο πολιτικής αλητείας δεν έχει, πιστεύω, κατατεθεί ποτέ άλλοτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας'. Με αυτά τα σκληρά λόγια ο βουλευτής Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξαπέλυσε χθες δριμεία επίθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens με αφορμή το τελικό πόρισμα που παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στον πρόεδρο της Βουλής, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε ευθείες βολές και κατά των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), τα οποία κατηγόρησε ότι προστατεύουν τους «κλεφταράδες», τους «απατεώνες» και τους «μιζαδόρους».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων, παρουσία πολιτικών του φίλων και ψηφοφόρων, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε και σε τοπικά ζητήματα, κάνοντας λόγο για «πλήρη εγκατάλειψη του Νομού Χανίων». Αναλυτικότερα:
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
«Είναι προφανές, όταν το διαβάσει κανείς, ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό σύστημα είχε ανάγκη φύλλου συκής για να κρύψει τη γύμνια του, την αθλιότητά του, τον ξεπεσμό του. Και αυτό το φύλλο συκής τού το έδωσε η Εξεταστική Επιτροπή υπό τον συμπατριώτη μας βουλευτή κ. Βαλυράκη», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στο πόρισμα για την υπόθεση Siemens.
Και πρόσθεσε: «Το συμπέρασμά μου είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, ευρισκόμενα σε δεινή θέση από ανομήματα που έχουν να κάνουν με τη Siemens, σύστησαν αυτήν την Εξεταστική Επιτροπή, η οποία από τη μια μεριά κάλυψε τις αμαρτίες των δύο μεγάλων κομμάτων -που οι αμαρτίες είναι ότι εχρηματίζοντο ασυστόλως από τη Siemens- κάλυψαν, βεβαίως, και όλους τους υπόλοιπους κλέφτες, απατεώνες και μιζαδόρους, αλλά επειδή έπρεπε να δώσουν λίγη τροφή στον λαό που περιμένει αίμα, με την έννοια της τιμωρίας και της φυλακής, έριξαν στην αρένα κάποια ονόματα. Ονόματα που δεν είναι αρεστά στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Αντώνη Σαμαρά».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε, ακόμη, ότι «λυπάμαι πάρα πολύ διότι Γιάννης Αγιάννηδες στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί και πάνε στη φυλακή πολλοί και κατατρέχονται για ένα κομμάτι ψωμί. Και θλίβομαι βαθύτατα γιατί οι κλεφταράδες οι μεγάλοι μένουν ατιμώρητοι. Και έχει δίκιο ο λαός που αυτή τη στιγμή επαναστατεί, έχει δίκιο που μας βρίζει όλους συνολικά. Ως τελευταίο παράδειγμα θα σας πω το εξής: έχω γνώση του τι συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όχι συνολικά. Αλλά έχω πολλά υπόψιν μου που δείχνουν ότι το μεγάλο φαγοπότι της εποχής εκείνης συνέβαλε αποφασιστικά στο να βρίσκεται η χώρα σε αυτό το σημείο που βρίσκεται σήμερα. Τα είχα πει από την πρώτη στιγμή που είχα πάει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ως υφυπουργός, διότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε ανατεθεί η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εξόδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν έξοδα που αφορούσαν την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, είχα την αμεσότητα της διαπίστωσης»
Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι, ως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, «όταν κάποια στιγμή βρέθηκα στις αποθήκες υλικού της Ελληνικής Αστυνομίας διαπίστωσα αγορές άχρηστων συστημάτων, μηχανημάτων, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών ή δισεκατομμυρίων, τα οποία ήταν άχρηστα σε κάποιες γωνιές και σκουριάζανε. Η εκτίμησή μου είναι ότι είχαν αγοραστεί μόνο και μόνο για να πάρουν τις μίζες και τις προμήθειες κάποιοι».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «διαπίστωσα ακόμη ότι πληρωμές τεχνικών συμβούλων και άλλων -που εννοείται πως ήταν απαραίτητοι- γινόταν στο δεκαπλάσιο. Και δεν γινόταν απευθείας στον εργαζόμενο, αλλά σε εταιρείες, οι οποίες τους προσελάμβαναν και τους διέθεταν στο δημόσιο. Και διαπίστωνα ότι υπήρχαν περιπτώσεις που κόστιζε ο εργαζόμενος 45.000 ευρώ τον μήνα στο δημόσιο, από τα οποία ο εργαζόμενος έπαιρνε 1.500 - 2.000 ευρώ. Όλα τα άλλα πήγαιναν στις τσέπες των ημετέρων. Και άλλα πολλά. Και άλλα πάρα πολλά, παρόμοια».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι έθεσε το θέμα στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, «στον οποίο είπα ότι εδώ το φαγοπότι είναι μεγάλο και πρέπει να μην το αφήσουμε. Η απάντηση ήταν: Άσε, πήγανε καλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σε όλη την υφήλιο μιλούν για την Ελλάδα, άσε να μην τους αμαυρώσουμε. Στη συνέχεια τα είπα πιο πάνω, όταν βρήκα την ευκαιρία» (σ.σ. στη διάρκεια της συνέντευξης διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αναφέρεται στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή), «και η απάντηση ήταν: Θα μας πούνε για το 'βρώμικο ’89', θα μας πούνε ότι ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου, άστα να πάει στην οργή».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης υπενθύμισε ότι για το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μιλήσει σε συνέντευξή του σε μεγάλη Κυριακάτικη εφημερίδα και πρόσθεσε ότι «τα είπα από το βήμα της Βουλής, τα είπα στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, έστειλα επιστολή στον κ. Σαμαρά, στην οποία του έλεγα 'εδώ και τώρα Εξεταστική Επιτροπή για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων' και οι πάντες σιωπούν. Και σιωπούν για δύο λόγους: ο ένας λόγος είναι ότι φοβούνται πως, όπως και στο Χρηματιστήριο, θα βγουν και ημέτεροι και δεν πρέπει να τους θίξουμε αυτούς τους παράνομα πλουτίσαντες και ο δεύτερος λόγος είναι ότι εκείνοι που πλούτισαν περισσότερο από κάθε άλλο είναι οι μεγαλοεργολάβοι της διαπλοκής, τους οποίους έχουν ανάγκη τα δύο μεγάλα κόμματα ιδιαίτερα».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε ότι το πόρισμα για την υπόθεση Siemens πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί στη Βουλή και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να παλέψει γι’ αυτό.
Κλείνοντας την αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης έστειλε το εξής μήνυμα: «Εγώ δεν θα ησυχάσω αν δεν τους κάνω να μου ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για την αθλιότητα που διέπραξαν εις βάρος του ονόματός μου».

Για τον κ. Βαλυράκη

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ρωτήθηκε αν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens Σήφη Βαλυράκη, κατά τη διάρκεια των πολύμηνων εργασιών της Επιτροπής. Ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε με αιχμηρό τρόπο: «Εκαστος εφ’ ω ετάχθη. Ούτε με πήρε ούτε ήθελα να με πάρει ούτε τον πήρα ούτε θέλω να τον πάρω. Απλά θα ήθελα να δω αν σκύψει το κεφάλι όταν με συναντήσει κάποια στιγμή».

Ο Νομός Χανίων

'Ο Νομός Χανίων έχει εγκαταλειφθεί πλήρως αυτή τη στιγμή', υποστήριξε χθες ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος καυτηρίασε τη μη πρόσκληση των υπολοίπων βουλευτών της Κρήτης -πλην αυτών του ΠΑΣΟΚ- στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα μεγάλα έργα του νησιού. «Πήγαν και διαπίστωσαν τι; Ότι δεν προχωρούν τα θέματα και τα έργα του Νομού διότι έχουν προβλήματα όσον αφορά τις μελέτες. Προφάσεις εν αμαρτίαις και κάθε φορά αλλάζουμε και το τροπάριο για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου».
Ιδιαίτερες αναφορές έκανε ο κ. Μαρκογιαννάκης:
• Στο Νοσοκομείο Χανίων: «Κάποτε το είχαν αναγάγει κάποιοι σε σημαία αντιπολιτευτική. Τούτη την ώρα το Νοσοκομείο Χανίων είναι πραγματικά υπό διάλυση. Το προσωπικό είναι σε απελπισία», επεσήμανε ενώ αναφέρθηκε και στη Μονάδα Νεογνών, λέγοντας ότι «τώρα που η Μονάδα Νεογνών ουσιαστικά έπαψε να λειτουργεί, τώρα που το Νοσοκομείο έφτασε σε αυτό το κατάντημα κανείς δεν μιλά».
• Στο Αεροδρόμιο Χανίων: «Ήταν έτοιμη η μελέτη για την επέκτασή του, αλλά έχει ουσιαστικά σταματήσει και αυτό».
• Στη λιμνοδεξαμενή Ομαλού: «Ήταν το μόνο έργο που ήταν σε εξέλιξη και προχωρούσε. Καταφέραμε -γιατί εκεί φταίμε κι εμείς, φταίνε και κάποιοι παράγοντες- και αυτό το έργο να ματαιωθεί».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

  • Ιωάννα Μελάκη | 29.01.2011 | 16:34
    Εκείνο που θα ήθελα ταπεινά να απαντήσω στον κ.Χρήστο Μαρκογιαννάκη, διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο, και επειδή γύρω από την Ιερουσαλήμ στριφογυρίζουμε όλοι,είναι ότι ξέρει πολλά λέει λίγα, καλό θα ήταν λοιπόν ,αφού τοποθετείτε δημόσια εκτός Εξεταστικής, δηλαδή μιλάει σε μας τους πολίτες, να μας μιλήσει όχι πολιτικά και αρεστά,.αλλά αντρίκια και Κρητικά.Τα του είπα, μου είπε, και όσο αναφέρονται στον δικό του λόγο «Εγώ δεν θα ησυχάσω αν δεν τους κάνω να μου ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για την αθλιότητα που διέπραξαν εις βάρος του ονόματός μου».εγώ ως απλώς πολίτης αυτού του τόπου του λέω κ.Μαρκογιαννάκη ,καλά γνωρίζετε και σαν νομικός αλλά προπάντων ως χρόνια κομμάτι της πολιτικής ζωής του τόπου μας, ως μαχόμενος πολιτικός ότι ,πολλοί πολίτες που ηθελημένα βλάφτηκε η προσωπική, η οικογενειακή τιμή και υπόληψη τους δημόσια ,επαγγελματικά και οικονομικά βλάφθηκαν |¨"τοποθετήθηκαν στο ψυγείο". Αυτοί οι πολίτες που έχουν το επάγγελμα του δημοσίου λειτουργού, θίχτηκαν εσκεμμένα από κάποιους τοπάρχες ,με τα τερατουργήματα που φαντάστηκαν έπλασαν και καταλόγισαν σε σοβαρούς εργαζόμενους και οικογενειάρχες οι τοπάρχες δήμιοι, "καρφί δεν τους καίγεται" ούτε κοκκινίζουν ,ούτε ντρέπονται. Επειδή οι Τοπάρχες δεν ήθελαν εκλεκτούς αλλά αρεστούς,αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί που έκαναν καλά την δουλειά τους έπρεπε να εξαφανιστούν από προσώπου γης γιατί έπρατταν το καθήκον τους .Τώρα κ.Μαρκογιαννάκη εάν εσείς έχετε τον τρόπο να τα καταφέρετε να σας ζητήσουν συγνώμη πείτε μας και μας την συνταγή για να την εφαρμόσουμε. 
  • Με Εκτίμηση Ιωάννα Μελάκη 
  • Υπάλληλος Περιφέρειας Κρήτης
  • Τομ.Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: